3.1 C
Cegléd
2024. március 9. szombat
spot_img

Faluszépítő rózsaültetés Kocséron

„Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó!” – Tavaly ilyentájt sokat beszélgettünk a kocsériakkal arról, hogy mennyire szeretnénk egy még szebb, zöldebb, még élhetőbb faluban élni. Akkor sokan megerősítettek minket ebben az elképzelésünkben, most pedig úgy éreztük eljött az ideje, hogy a lakosság bevonásával hozzáfogjunk a terv megvalósításához. Ennek keretében első ízben hirdettük meg néhány hete faluszépítő akciónkat Kocséron, és arra kértük az itt élőket, hogy már a tavaszra gondolva, ültessenek rózsát a falu utcáira, portáira.

A rózsatöveket csoportunk ajándékaként kapták az igénylők, feltételünk pedig mindössze annyi volt, hogy azokat utcára, vagy az utcáról is jól látható előkertekbe ültessék, hogy a pompás virágok majdan falunk díszei legyenek. A rendelkezésre álló határidőn belül olyan sokan jelentkeztek felhívásunkra, hogy az minden előzetes várakozásunkat felülmúlta. Nagyon örülünk, hogy kis falunkat ennyi jó ember szeretné szebbé, virágosabbá, otthonosabbá tenni.

A lehetőségeinket mérlegelve végül úgy határoztunk, hogy minden igénylő háztartás számára 3 tövet tudunk ajándékozni, és örömmel adjuk hírül, hogy a hétvégén 400 tő szőregi rózsával lett gazdagabb a falu. A szegedi értéktárban is nyilvántartott, méltán híres és nemes virágtöveket faluszerte dolgos kezek ültették el szombaton, sőt, még néhány tanyai portára is jutott belőlük.

“A türelem rózsát terem!” – de mi már most nagyon kíváncsian várjuk, hogy virágba boruljanak a most elültetetett rózsák Kocsér utcáin és portáin!

Ez a falu az otthonunk! Köszönjük szépen mindenkinek, aki részt vállalt abban, hogy még szebb, még virágosabb, még otthonosabb legyen mindannyiunk és az idelátogatók örömére!

A rendkívül nagy érdeklődésre való tekintettel pedig már most megígérjük, hogy amíg lehetőségünk lesz rá, évről-évre további faluszépítő rózsaültetéseket fogunk szervezni!

Kasza Csabáné – Legyünk Kocsér Jó Gazdái Egyesület

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...