9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Koronavírusos az abonyi polgármester

Pető Zsolt Abony polgármestere is Covid fertőzött, a vírusteszt eredményének kézhezvétele után így tájékoztatta a lakosságot: „A hivatalos híradások szerint Európában ezen belül Magyarországon is rohamosan növekszik a Covid-19 vírussal fertőzöttek száma. A hatósági intézkedések, a közösségi és egyéni védekezés ellenére a járvány mindannyiunkra valós veszélyt jelent. Én sem vagyok ez alól kivétel. Múlt héten észlelt tüneteim után házi karanténba vonultam, majd a vírus teszt elvégzését követően mai napon hivatalosan is értesültem a fertőzöttségemről. A járványügyi elkülönítés idején Dr. Egedy Zsolt általános alpolgármester látja el a helyettesítésemmel kapcsolatos feladatokat. Én magam otthonról segítem az önkormányzati munkánk folyamatos ellátását.

Kérek mindenkit, hogy az egyéni védekezési szabályok betartásával (maszkviseléssel, távolságtartással és gyakori kézfertőtlenítéssel) tegyen meg mindent a vírus közösségi terjedésének megakadályozásáért! Vigyázzunk egymásra!” – írta a polgármester.

Az abonyi Városkapura új molinó került, „Vigyázzunk egymásra!” felirattal. Pető Zsolt Abony polgármestere azt kéri a lakosságtól, hogy saját maguk, szeretteik, ismerőseik, a lakosság érdekében továbbra is tartsák be az előírásokat az abonyiak. Az Operatív Törzs ajánlásának megfelelően viseljenek az előírt helyeken arcmaszkot, tartsák be a másfél méteres védőtávolságot és gyakran mossanak kezet, valamint tartsák be a rendkívüli jogrend miatt hozott intézkedéseket.

Az abonyiak körében rendkívül népszerű lett a „Szeretlek Abony” emblémával ellátott maszk, melyet az egyik abonyi kisboltban és online rendeléssel is meg lehet vásárolni. A feliratos maszk ötlete Izsó Balázs külsős bizottsági elnökhelyettestől származik, viselése az összetartozás jó érzését is jelenti egyben a használójának. Már több százat értékesítettek ezekből az arcmaszkokból, sőt utángyártást is kellett kérni, sőt adomány is lett belőle. A közelmúltban Retkes Tamás az abonyi koronavírus elleni védekezés számlájára egy nagyobb pénzösszeget utalt át, melyből kérésének megfelelően szájmaszkok kerültek megvásárlásra, melyeket az abonyi iskoláknak küldött el Pető Zsolt polgármester. A „Szeretlek Abony” feliratú maszkok Abony négy oktatási intézményébe kerültek.

Képünkön a nemes felajánlást tevő abonyi vállalkozó, unokái körében

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...