10.4 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Ömlik a pénz a térségbe

Özönlik a támogatás az eddig – pályázati szempontból – nehezebb sorsú Pest megyébe: 78 nyertes pályázat révén a megyébe többszáz millió forintnyi vállalkozásfejlesztési forrás érkezik, már megjelent a 2,5 milliárdos regionális fejlesztési keret pályázata és két térségbeli település is nyert pályázatot.

Földi László országgyűlési képviselő a közösségi oldalán közölte a jó hírt: „több mint 200 millió forint érkezett a térségbe, ugyanis újabb 78 cég nyert el több mint 2 milliárd forintot a Pest megyei vállalkozások eszközberuházásait támogató pályázati felhívás utólagos keretemelésének köszönhetően. Ezzel egyidőben megjelent az új regionális fejlesztési pályázati lehetőség 2,5 milliárd forintos keretösszeggel a nagykőrösi, a ceglédi, a nagykátai és szobi járás vállalkozásai számára. További információ a Magyar Államkincstár oldalán megtalálhatóak. Bíztatom a vállalkozókat, hogy pályázzanak!”

A képviselő egy korábbi bejegyzésben a Magyar Falu Program térségi nyerteseiről is beszámolt: „A Magyar Falu Programnak indulása óta már több mint tízezer nyertes pályázója van az országban, az eddig kiosztottak támogatás összege 111 milliárd forint. A mostani döntés során a térségben Csemő Község Önkormányzata 49 530 017 forintot nyert – a hivatal bővítésével -egy kulturális, sport és a közösségi rendezvényekhez megfelelő könnyűszerkezetes épület építésére, Kocsér Község Önkormányzata pedig 14 479 520  forintot szolgálati lakás felújítására, kialakítására.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...