12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Veszélyhelyzet

A Kormány 2020. november 4. napjától az ország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A veszélyhelyzet időtartama alatti korlátozásokról szabályokról Cegléd Város Önkormányzata közleményt adott ki:

• Zenés, táncos rendezvényt szervezni és tartani, valamint ilyen rendezvény helyszínén tartózkodni tilos.

• Kulturális (színházi és mozielőadások) és sportrendezvények nézőterén a nézők csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, a közvetlenül egymás mögött lévő ülőhelyeket nem lehet elfoglalni. A nézők közötti 1,5 méteres védőtávolságot az üzemeltető/szervező köteles biztosítani. A nézők a nézőtéren kívül is (pl.: páholyokban, a rendezvény szünetében, a létesítmény területén, a rendezvény helyszínén lévő vendéglátó egységben, stb.) is kötelesek egymástól legalább 1,5 méteres védőtávolságot tartani.
Fentiek betartásáról a rendezvény szervezője/ a helyszín üzemeltetője köteles gondoskodni. Azt a személyt, aki a szervező/üzemeltető, vagy annak alkalmazottja felszólítására sem tartja meg az intézkedéseket, kötelesek a rendezvény látogatásából kizárni, és gondoskodni arról, hogy a területet elhagyja.

• Múzeum, könyvtár, valamint egyéb közművelődési/kulturális intézmény látogatható, de a látogatók kötelesek egymástól legalább 1,5 méteres védőtávolságot tartani. Ennek betartásáról az intézmény üzemeltetője köteles gondoskodni.

• November 5. napjától éjfél és reggel 5:00 óra között kijárási korlátozás lép életbe, mely szerint ezen időintervallumban mindenki köteles a lakó-, tartózkodási, vagy szálláshelyén tartózkodni.
A lakó-, tartózkodási, vagy szálláshelyet az alábbi okokból lehet csak elhagyni:
• munkavégzés,
• a munkavégzés helyére történő közlekedés,
• a munkavégzés helyéről a lakó-, tartózkodási, vagy szálláshelyre történő közlekedés céljából
• egészségkárosodással, életveszéllyel, vagy súlyos kárral fenyegető helyzetben, illetve életvédelmi céllal.

Fenti szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi. Aki a szabályokat megszegi, szabálysértést követ el, és 5.000,- Ft-tól 500.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A szabálysértés miatt kiszabható helyszíni bírság összege 5.000,- Ft-tól 150.000,- Ft-ig, ismételt elkövetés esetén 200.000,- Ft-ig terjedhet.

A veszélyhelyzet kihirdetésével életbe lépő további intézkedés, hogy november 4-től a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában lévő, közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozásra kijelölt területei járművel történő használatáért várakozási díjat nem kell fizetni, ez alapján Cegléden is ingyenes a közterületen történő parkolás.

A járványügyi készültségi időszak szabályai (pl.: a maszkviselés szabályai) továbbra is érvényben maradnak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...