13.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Covid mintavételi pont létesül Cegléden

Dr. Csáky András polgármester koronavírus betegségben szenved és jelenleg otthonában gyógyul. A cegled.hu-n megjelent közlemény szerint az önkormányzat munkája ettől függetlenül folyamatos, az általános helyettesi teendőket pedig Hegedűs Ágota alpolgármester asszony látja el. Különös kihívást jelent ebben a helyzetben, hogy – a napi rutinon túl – a Covid-járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzet is pluszfeladatokat jelent az önkormányzatok vezetői számára. Hegedűs Ágotának azonban tíz éves tapasztalata van a településvezetésben, hiszen ennyi ideje lát el alpolgármesteri feladatot. Megkerestük, milyen fontos információkat osztana meg a ceglédiekkel:
– A veszélyhelyzet sokféle kihívás elé állít minket. Tavasszal már volt egy ilyen időszak, akkor bizottságot állítottunk fel, ami segítette a polgármester munkáját. Jelenleg még nincs ilyen bizottság, de dr. Diósgyőri Gitta jegyzőasszonnyal és a kollégákkal egyeztetve hozzuk meg a döntéseket. A kormányrendeletben a települési polgármesterek felhatalmazást kapta arra, hogy helyi önkormányzati rendeletben szabályozzák a város közterületei és nyilvános helyei közül, hol teszik kötelezővé a maszk használatot. A rendelet készítése folyamatban van és a szokásos módon fogjuk közzétenni, melynek a betartása minden Cegléden tartózkodó állampolgárnak kötelező, melyet a rendőrség és a katonaság ellenőriz. Célunk: megvédeni a ceglédieket, úgymond „előre menekülni”, tehát olyan döntéseket hozni, ami a megelőzést szolgálja. Szerettük volna bevezetni a piacon az idősek vásárlási idősávját, de erre a törvény egyelőre nem ad felhatalmazást számunkra.
Fontos hír, hogy a városvezetést megkereste az Országos Mentőszolgálat, hogy Cegléden Covid mintavételi pontot létesítenének. Természetesen, azonnal segítséget nyújtottunk és kerestük a megfelelő helyszínt. A Kárpáti Aurél utcai rendelőintézet felújításakor a Tömörkényi Patikában rendeltek az orvosok, ott kialakított rendelők vannak, ezért ott kerül kialakításra a tesztelőpont, ha azt elfogadja az OMSZ. Az önkormányzatnak számítógépet, internethozzáférést kell biztosítania és a személyzet ceglédi orvosokból, ápolókból fog állni. A tesztelés felgyorsítása érdekében ez egy fontos lépés, mert így napokkal rövidülhet a folyamat. Felhívom a figyelmet, hogy továbbra is a háziorvosnál kell telefonon jelezni, ha valakinek tünetei vannak és ő egyeztet időpontot a tesztelőponttal, ahová a beteg elmegy és ott leveszik a mintát. – tájékoztatott Hegedűs Ágota alpolgármester és hozzátette: „Kérem a lakosságot, hogy tartsák meg az intézkedéseket és vigyázzanak egymásra. Minden ceglédi lakosnak jó egészséget kívánok!”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...