12.5 C
Cegléd
2024. március 10. vasárnap
spot_img

Ceglédi Advent E-semények

Ahogy az egész idei év, úgy sajnos az idei Ceglédi Advent is más lesz, mint azt korábban megszokhattuk. A hagyományos adventi programok nagy része online térbe költözik és bár ez nem pótolja az ünnepi díszbe öltözött Szabadság téri forgatagot, azért érdemes lesz téli estéken sétálni egyet a városközpontban, mert a város karácsonyfája, a díszkivilágítás, az adventi koszorú és a katolikus templom előtti Betlehem látványa visszaad valamit a ceglédi adventek hangulatából.

Az adventi városi programokat szervező Kossuth Művelődési Központ sokféle programot valósít meg, jórészt az online felületén. „Lesznek egyszeri alkalmak és heti rendszerességgel ismétlődő programelemek. Ceglédről elszármazott, vagy nálunk korábban fellépő művészek, előadók ünnepváró üzeneteit nyújtjuk át hétfőnként Önöknek „Üzenet haza” rovatunkban. Keddenként „Karácsonyi rege” címmel a téli népszokásokból válogatunk András naptól vízkeresztig. Szerdai napokon jelentkező „Ünnepi Iz-lelő” című főzőműsorunkban városunk ismert közszereplői készítik el kedvenc karácsonyi fogásukat. Csütörtökönként a „ManóMűhelyben” a karácsonyi készülődéshez adunk néhány otthon is könnyedén elkészíthető dekorációs- és ajándékötletet.
A péntek estéken a zenéé lesz a főszerep: a Koktél 4U, a Gríz Zenekar, Hernádi Péter, Nagy Barnabás és Fésűs Ádám adnak kamara koncertet. Szombat délutánonként „Téli Mesepercekkel” kedveskedünk a legkisebb színházlátogatóinknak. Minden meséhez rejtvény társul, a helyes megfejtők között a következő adás elején ajándékot sorsolunk ki. Vasárnap esténként pedig a város adventi koszorúján elhelyezett gyertyákat gyújtják meg az egyházak képviselői: az elsőt a református-, a másodikat a katolikus-, a harmadikat a baptista-, a negyediket az evangélikus egyház szertartása szerint.

Megérkezett a város karácsonyfája a Szabadság térre (Fotó: Szokolai Attila)

Mindezek mellett számtalan egyéb programmal várjuk Önöket: Nem marad el – bár más módon valósul meg – a hagyományos „Karácsonyfa díszítő” verseny, s már gyűlnek a Cipősdoboz akciónkban felajánlott ajándékok a Tourinform Irodánkban. „Üzenj a Mikulásnak” felhívásunkra várjuk videó és/vagy hangfelvétel formájában a gyerekek üzeneteit, melyek közül a legötletesebbeket jutalmazzuk.
December 26-tól indul a „Karácsonyfa szépségverseny”. Mindezek mellett klubfoglalkozásaink is színesítik a hétköznapokat. Az aktuális programokról, versenyekről a heti rendszerességgel készülő programajánlónkból pontosan tájékozódhatnak.” – tették közzé a Facebook-jukon a Kossuth Művelődési Központ szervezői.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...