13.8 C
Cegléd
2024. március 11. hétfő
spot_img

Különleges Adventi Kalendárium Újszilváson

Magyarországon már több éve, számos településen szerveznek világító adventi kalendáriumot. Ez a kedves játék arról szól, hogy december 1. napjától egészen Szentestéig, azaz december 24-ig a településen minden nap legalább egy újabb ablakon jelenik meg kivilágítva a hónap napját jelző szám, akárcsak egy adventi naptáron. Az adott napon egy-egy család feldíszíti a lakásuk vagy a házuk egyik ablakát és kivilágítja azt. Aki „kinyitott” egy ablakot, onnantól minden este kivilágítva kell lennie, hogy Szenteste egyszerre világítson mind a 24 ablak.

Az ablakok pontos helye nincs előre megadva, azt az érdeklődőknek kell megkeresni. Ez egy közös játék, ahol mindenki „nyer”. Az is, aki díszít, az is, aki megtalálja, az is, aki csupán csak gyönyörködik az ablakokban és sétál egy nagyot a friss levegőn.

Újszilváson idén szerveztük ezt a játékot először, de reményeink szerint hagyományt fogunk vele teremteni. A kezdeményezésre, nagy örömünkre, 25 család jelentkezett a faluban, ezért december 15-én két ablak fényeiben is gyönyörködhetünk majd. Itt is szeretnénk megköszönni az ablakok díszítői és a keresők lelkesedését, amivel meghittebbé, izgalmasabbá teszik az újszilvási adventi időszakot, kilépve kicsit a korántsem mindennapi járványhelyzetből.

Az ablakokról készült fotóinkat bárki megnézheti, egy albumba gyűjtve minden nap közreadjuk a honlapunkon és a közösségi oldalunkon.

Ezúton kívánunk minden kedves Olvasónak szeretettel teli, családi körben eltöltött, békés Karácsonyi Ünnepeket és eredményekben gazdag, Boldog Új Esztendőt!

Újszilvás Község Önkormányzata

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...