14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Lekerült az “ötkarika”

Az olimpiai ötkarika szobor leszerelésével folytatódott a Gál József Sportcsarnok bontása ma délelőtt. Mihály Gábor Munkácsy- és Kossuth-díjas szobrász Olimpia című alkotását 1986-ban állították fel a sportcsarnoknál.

A szobor átmenetileg közvetlenül a Gubody kert széléhez került. A helyszínen dr. Csáky András polgármester a városi televíziónak úgy nyilatkozott: még nem született végső döntés, hogy a szobor az eredeti, vagy a park felőli oldalra kerül visszahelyezésre. Mint mondta: ha az új sportcsarnok elkészült, akkor fogják látni, hogy mind építészetileg, mind esztétikailag hol lehet biztonságosan elhelyezni. Hozzátette: mindvégig a művésszel egyeztetve zajlanak a munkák.

Kiemelte, hogy ez a bontásnak egy fontos része és szólt arról is, hogy érdemes megnézni a megbontott falszerkezetet, amin jól látható az a néhány centiméter vastag szigetelés, ami gyakorlatilag az utcát fűtötte. „Ütemesen halad az építkezés. Múlt héten felhívtam a kivitelezőt, aki arról tájékoztatott, hogy rendben haladnak a munkával. A TAO töltés jobb lenne és ezúton is kérem a ceglédi vállalkozókat, hogy most év végén, ha tehetik, a sportcsarnok részére, valamint a két egyesület részére (a férfi kosárlabda és a női kézilabda – a szerk.) utaljanak pénzeket. Bízom benne, hogy határidőre be fog fejeződni az egész beruházás. Örülök neki és nagyon drukkolok.” – mondta el a helyszínen dr. Csáky András.

A Gubody-kertben található japán szobor elhelyezése még kérdéses, ahogy a Várkonyi István emléktábláé is – ez utóbbi jelenleg a Kossuth Múzeumban van.

(Önkormányzat sajtóközleménye – Több fotó Szokolai Attilától itt…)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...