5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Ma érkezik az oltóanyag Ceglédre

Mai nappal oltópont nyílik a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban, délelőtt megérkezik az oltóanyag az előzetesen jelentkezett kórházi dolgozók oltására, akiket egy héten belül be kell oltani Covid-19 ellen. Információink szerint az országos átlaghoz képest alacsony volt az érdeklődés az első körben a ceglédi kórházi dolgozók között: 219-en igényeltek védőoltást, ami az állomány 25 %-át sem éri el.

Azonban azóta, hogy konkrét időbeli közelségbe került az oltás beadatása,  felpörgött az igénylések száma és lassan eléri az országos 35 %-os átlagot. A rendelkezések szerint ezen a héten a kórházi dolgozók oltása megtörténik, majd az üzemezés szerint a következő héten a mentősök, majd a háziorvosok immunizálása következik.

Ismert, hogy a járvány felfutásával a ceglédi kórház is kijelölt Covid-kórház lett és jelentősen megnőtt a koronavírus gyanúsak és betegek száma. A betegek elhelyezését átszervezéssel oldották meg az intézményben és két Covid-osztály is kijelölésre került. A járvány csúcsán a kórház több krónikus osztályán – Ápolási osztály, Krónikus belgyógyászati osztály és a Pszichiátriai osztály – jelentős számú beteg mintája mutatott pozitivitást, így ezeket az osztályokat átmenetileg lezárták. Akkor – a járvány csúcsán – 200 igazolt koronavírusos, a Covid-gyanúsakkal együtt pedig akár 300 főt is ápoltak a kórházban. A csúcson is elenyésző volt azonban a középsúlyos, súlyos esetek száma, lélegeztetőgépen pedig maximum 6-8 személy volt egyidőben. A járvány csendesülésével az ünnepek előtt jelentősen csökkent a betegek száma.

A kórház területén az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei szervezete együttműködésével heteken át szombat és vasárnapi napokon is tesztelés zajlott, azok számára, akiknek ezt a háziorvosa igényelte. Múlt héten már nem volt akkora az  igény, így már csak szombaton szűrtek a buszban.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...