11.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Újabb parkolók kialakítását tervezik a nagykőrösi vasútállomáshoz

A nagykőrösi vasútállomásnál lévő új P+R és B+R parkoló kialakításáról egyeztettek december 16-án a Nagykőrösi Polgármesteri Hivatalban a MÁV Zrt. részéről Tulik Károly az Infrastruktúra Fejlesztési Igazgatóság igazgatója, Mondi Miklós Zoltán a Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged igazgatója és kollégáik, valamint Nagykőrös város képviseletében a parkolóépítés ötletgazdája és kezdeményezője Dr. Czira Szabolcs polgármester, Dr. Nagy Lajos jegyző és a Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal szakemberei, valamint tervezők. A tárgyalások jelen fázisában a lakosság, utazóközönség részéről jelentkező parkoló igény rögzítését követően, a fejlesztésre lehetőséget adó terület meghatározása, annak minél célszerűbb, zöld szempontok figyelembevételével való kialakításához szükséges tervek elkészítése folyik. Az együttműködés célja, hogy minél hamarabb, újabb P+R parkolók és B+R tárolók álljanak rendelkezésre az azt igénybe venni kívánó autósok és kerékpárosok számára.


Újabb tűzoltóautóval erősödött az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös

Újabb tűzoltóautó érkezett Nagykőrösre, egyenesen Ausztriából, Embachból. Mint a híradásokból kiderül, ott annyira szerették ezt az autót, hogy a polgármester asszony zokogva búcsúzott el tőle. A tűzoltóautót a nagykőrösi laktanya udvarán tekintette meg dr. Czira Szabolcs polgármester, dr. Körtvélyesi Attila, az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös elnöke, alpolgármester és Nagy Balázs alpolgármester.
Dr. Körtvélyesi Attila elmondta: „Nagy örömhírről tudunk beszámolni az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös laktanyájából. Több hónapos munka után sikerült elhoznunk Ausztriából, egy kis osztrák településről egy tűzoltóautót, amit nemrégiben vásároltunk meg. Mindenki tudja, hogy az önkormányzati tűzoltóságon az utóbbi években próbáltunk minél több fejlesztést végrehajtani, érkezett hozzánk nemrégiben egy Csepel Metz fecskendő, illetve az öreg Mercedesünk teljesített még szolgálatot.
Úgy láttuk, hogy itt az ideje, hogy megpróbáljunk egy még modernebb fecskendőt szerezni. Az elmúlt években a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően sikerült annyi pénzt megspórolnunk, hogy tudtunk vásárolni Ausztriából egy nagyon jó állapotban lévő Mercedes típusú fecskendőt. Sokkal jobb körülmények között tudják használni a tűzoltók akár műszaki mentéshez, akár pedig tűzoltáshoz kell vonulniuk. Én nagyon örülök neki, hogy ezt az autót megtalálta Ézsiás László tűzoltóparancsnok, el tudtuk érni azt, hogy ez az autó a mienk legyen, hiszen többen jelentkeztek érte, és végre Nagykőrös tűzvédelme tovább tudott fejlődni”– fogalmazott a nagykőrösi tűzoltóság elnöke.
Ézsiás László tűzoltóparancsnoktól az autóról megtudtuk: „Embachból hoztuk ezt a tűzoltófecskendőt, amely 3000 literes, mellyel szépen tudunk tűzoltásnál, illetve műszaki mentésnél is beavatkozni. Ez egy TLF 3000 típusú Mercedes Benz 1227-es autó, melynek víztartálya bőven elég a helyi tűzvédelem biztosításához. Nagyon örülünk az autónak, a lehetőségnek, hogy ezt össze tudtuk így hozni, illetve egy jó kapcsolatot tudtunk ápolni a kinti tűzoltósággal, Lenddel.”


Fejlesztések a főiskolai kar épületein

Prof. Dr. Pap Ferenccel a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara dékánjával és Kovács Zsolt Csabával, az Egyetem gazdasági igazgatójával egyeztetett Dr. Czira Szabolcs polgármester és Tényi András főépítész a Főiskolai Kar Nagykőrös Tátra utca 2. szám alatti új épületszárnyának 2021-ben történő befejezéséről, és a Kar Hősök tere 5. szám alatti épületének külső megújításáról.
Dr. Czira Szabolcs az egyeztetést követően elmondta: Rendkívül örömteli, hogy egy nagy munkabírású, innovatív, szorgalmas, a közösség iránt elkötelezett ember a Főiskolai Kar dékánja. Az elmúlt évek fejlesztései és a jövő évre kitűzött cél is azt mutatják számomra, hogy Egyetemen belül is nagy magbecsülésnek örvend, támogatják törekvéseit. Polgármesterségem során mindig is fontosnak tartottam, hogy olyan város vagyunk, melynek szívében egy főiskola lüktet. Jó látni, hogy céljaink közösek: erős főiskola, erős város.


Újabb elismerés Nagykőrösnek
Kulturált Települési Környezet Díj-at kapott Nagykőrös Város Önkormányzata

Pest Megye Közgyűlése Kulturált Települési Környezet Díjat adományozott Nagykőrös Város Önkormányzata részére a település megújításáért, fejlesztéséért tett erőfeszítései elismeréseképpen, melyek révén a települési környezet, az itt élő emberek életének minősége példamutatóan fejlődött. . Pest Megye Közgyűlése még 1999- ben határozott úgy, hogy december 4-ét megyenappá nyilvánítja, hagyományosan ekkor adják át a megyei elismerést, erre azonban a járvány elleni védekezés miatt az idei évben nem kerülhetett sor. Így egy rendkívüli díjátadó keretében vehették át a város vezetői a kiérdemelt elismerést.
Dr. Czira Szabolcs polgármester és Nagy Balázs alpolgármester, valamint dr. Nagy Lajos jegyző és Tényi András főépítész fogadta a Pest Megye Önkormányzatától érkezett küldöttséget, Szabóné Pányi Zsuzsannát, Pest megye főépítészét és Osskó Judit, okleveles építészmérnököt, Ybl-díjas, Príma Primissima Díjas építészt, akik átadták a Kulturált Települési Környezet Díj 2020-at.
A rangos megyei elismerést 2010. után ismét Nagykőrös vehette át el. Miként Szabóné Pányi Zsuzsannától, Pest megye főépítészétől elhangzott: „Fantasztikus, ami Nagykőrösön fejlődésben történt és láthatóan koncepcionálisan, tudatosan végigvitték azt az elképzelést, amit kialakítottak Nagykőrösön, ami fantasztikusan sikerült. Nagyon gratulálok Pest Megye Önkormányzata nevében. (…) Minden elismerésünk és tényleg példaértékű Nagykőrös. (…) Nem volt könnyű a mostani társaságban első díjat szerezni, de sikerült. (…) Az egész város csodálatos, nem csak a Hősök tere.”
Dr. Czira Szabolcs polgármester a díj átvételekor elmondta: „Örömömre szolgál, hogy ezt a díjat megkaptuk, hiszen nem magunkat minősítjük, hanem mások, a megyénél dolgozó szakemberek minősítettek bennünket, hogy az az irány, amit mi csinálunk és végzünk, az díjazásra érdemes. Tehát ez a városfejlesztés elismerést váltott ki a megyénél lévő szakembereknél. Én – ahogy tetszett mondani – nem csak Tényi Andrásnak, de valamennyi olyan képviselőnek, akik támogattak ebben a munkában, nagyon megköszönöm. Megköszönöm a jegyzőnek, megköszönöm a Polgármesteri Hivatal valamennyi dolgozójának, mert valamennyiük munkája benne van ebben a városfejlesztésben. Illetve a nagykőrösi polgároknak, akik szintén szívvel-lélekkel, nagykőrösi lelkülettel állnak ezekhez a fejlesztésekhez. Köszönjük! Azért vagyunk büszkék egy Hild-díjra, azért vagyunk büszkék egy Virágos Magyarországért díjra, mert tájépítő, kertész szakemberek és főleg építészek, – akik látják ezt a fejlődést –, tehát szakemberek adják ki ezeket a díjakat.” – fogalmazott a városvezető.
Földi László, választókerületünk országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) ezt írta közösségi oldalán: „Pest Megye Közgyűlése Kulturált Települési Környezet Díjat adományozott Nagykőrös Város Önkormányzata részére a település megújításáért, fejlesztéséért tett erőfeszítései elismeréseképpen. Gratulálok!”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...