9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Adomány Abonyból a ceglédi mentősöknek

A napokban Pető Zsolt Abony polgármestere és Szeles Péter a MindigBútor tulajdonosa látogatást tett a Ceglédi Mentőállomáson. Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy az abonyi önkormányzat mindent megtesz, hogy támogassa a járványügyi védekezésben résztvevőket.

„A Ceglédi Mentőállomáson történt látogatás apropóját az adja, hogy a mentőápolók elhelyezésére szolgáló pihenőhelyiségbe egy kanapé beszerzésében nyújtott segítséget a város, illetve mellénk állt Szeles Péter a MindigBútor tulajdonosa. Így a város és Péter segítségének köszönhetően egy új ülőgarnitúrát kaptak a pihenőhelyiségbe a Ceglédi Mentőszolgálat munkatársai. – számolt be Pető Zsolt az abony.hu-nak.

A mentősök további támogatásra is számíthatnak Abonytól, mert egy tárolószekrény beszerzését is magukra vállalták a mentőállomásra. A látogatás során Pető Zsolt abonyi mentőskollégával is beszélgetett és megköszönte a mentősök kitartó önfeláldozó munkáját. A Ceglédi Mentőállomás munkatársai közösségi oldalukon köszönték meg az Abonyból érkezett segítséget.

***

A közelgő hideg időjárás miatt január 12-én ülésezett Abonyban a tavaly alakult Vörös Kód Bizottság, melynek feladata a nehéz élethelyzetben lévő lakosok segítése az extrém hideg időszakban.  Az ülésen egyeztettek a Polgármesteri Hivatal, a rendőrség, a Családsegítő Szolgálat, az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársai. – számolt be az abony.hu.

Pető Zsolt polgármester a megbeszélésen kérte munkatársai azonnali intézkedését, amennyiben egy helyi lakos krízishelyzetbe kerül, az extrém hideg miatt. A jelzőrendszer hét végékén is működik, melynek fontos alappillére a Humán Szolgáltató Központ. Deákné Orosz Zsuzsanna kiemelte a családtagok szerepét a krízishelyzetben, és egyben kérte, hogy a hozzátartozók fokozottan figyeljenek, gondoskodjanak, vigyázzanak szeretteikre a szélsőségesen hideg időjárási körülmények közt. Gáspár Csaba, az ABOKOM Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy rendelkezésre áll a cég telephelyén megfelelő mennyiségben tűzifa, melyet akár hét végén is kiszállítanak azoknak, akiknek nincsen mivel fűteniük.

A Vörös kód Bizottság tagjai kérik, hogy aki bajban van az extrém hideg miatt és segítségre szorul, vagy tudnak ilyen személyről, hívják a Családsegítő Szolgálatot a következő telefonszámon: 70/386 66 71.

***

Épül az első csarnok az Abonyi Üzleti Parkban – A mai napon megérkeztek Lengyelországból az első csarnok elemei, melyeket még a mai napon a tervek szerint össze is szerelnek. A város oldalán arról is beszámoltak, Retkes Péter egyéni vállalkozó egy mintegy 1500 négyzetméteres területet bérelt ki az Üzleti Parkban.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...