16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Tűzoltóautó garázzsal gazdagodik Újszilvás

Önkormányzatunk és több helyi lakos lelkes szervezésében, 2017-ben alakult meg településünkön az Újszilvás Önkéntes Tűzoltók Egyesülete. Az egyesület azóta folyamatosan fejlesztette felszereltségét, tűzoltóautónkat testvértelepülésünktől, Nandlstadtól kaptuk, a környékbeli önkéntes tűzoltó egyesületek, a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség és helyi vállalkozók segítségével pedig további felszereléssel, védőöltözetekkel és szakmai felkészültséggel gyarapodtunk.

Tavaly decemberi újságunkban örömmel tájékoztattuk a lakosságot, hogy az Újszilvási Tűzoltó Egyesülettel megpályázott tűzoltóautó garázst elnyertük. Elnyerését követően, a támogatói okirat megérkezett, aminek értelmében, mintegy 5 millió forint értékben egy szendvicspaneles
garázs épül a volt jegesi iskola, jelenleg Napfény Idősek Otthona udvarán. A garázsban lévő elektromos fűtésnek köszönhetően a tűzoltóautó vízzel tud majd várakozni, így a beruházás elkészültétől, várhatóan 2021. márciusától egy aktív tevékenység indulhat be az egyesület életében és a mintegy 15 aktív, tanfolyamon levizsgázott tag különböző beavatkozásokban vehet majd részt.

Az építkezés megindult, a garázs betonalapja elkészült, jelenleg a tartószerkezet festése van folyamatban. Reményeink szerint tűzoltóautónk február közepén már garázsában várakozhat a bevetésekre. Későbbiekben öltözővel, és szociális résszel szeretnénk még bővíteni az objektumot.

Községi Önkormányzat közleménye

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....