7.7 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Távozik G. Bíró Gergő

Távozik Ceglédről a saját nevelésű labdarúgó, G. Bíró Gergő, a Ceglédi VSE középpályása, aki már a felkészülés kezdetekor jelezte távozási szándékát. A klub vezetősége sajnálattal, de természetesen a játékost támogatva elfogadta a döntést, így a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Gergő 9 éves korában került a Malomtó szélre, ahol végig járta a ranglétrát, csapatainak meghatározó játékosa volt. Tagja és csapatkapitánya volt annak a generációnak, akik a 2015/2016-os szezonban ezüst-, a 2016/2017-es szezonban aranyérmet szereztek.

Innen mondhatni egyenes út vezetett a felnőt csapat öltözőjébe. Magyar Kupa mérkőzésen a Diósgyőr ellen mutatkozott be tétmérkőzésen a felnőtt csapatban, ekkor még csak 18 éves volt. Ebben a szezonban már a másodosztályban is a kispadon ült két alkalommal, de végül nem állt be. A következő, 2017/2018-as szezonban már azonban megadatott neki a lehetőség, hogy pályára lépjen a magyar másodosztályban. A fiatal szabály jó lehetőséget kínált a számára, hiszen Klausz László csapatának kezdő tizenegyében két fiatal játékosnak kötelező volt szerepelnie. Gergő pedig élt a lehetőséggel és 31 mérkőzésen kezdőként, két alkalommal csereként játszhatott az NB II-ben.

A Soroksár elleni bajnoki mérkőzésen első gólját is megszerezte a felnőttek között, nem is akármilyen gólról volt szó, igazán emlékezetesre sikerült. Az idény végén megszerzett 9. helyezés az egy csoportos NB II-ben a legjobb eredménynek számít a ceglédi labdarúgás történetében. Gergő tehát utánpótlás és felnőtt szinten is részese volt az elmúlt évek legnagyobb ceglédi futball sikereinek.

​A következő szezonokban már nem tudott annyi játéklehetőséget kiharcolni magának, a 2018/2019-es szezonban 20, a 2019/2020-as idényben pedig 15 találkozón léphetett pályára, többnyire csereként. Az idei kiírásban 13 mérkőzésen is lehetőséget kapott ebből 8 alkalommal kezdőként. A téli felkészülést azonban már nem Cegléden kezdi saját nevelésű játékos.

További részletek a klub honlapján itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...