12.3 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

Térségi Covid-19 körkép

A térségben több önkormányzat hivatalos kommunikációs felületein részletesen tájékoztatja a lakosságot a fertőzöttek és a karanténban lévők számáról. Lapjaink a Ceglédi Panoráma és a Dél-Pest Megyei Panoráma terjesztési területén lévő önkormányzatokat megkerestük, hogy osszák meg a közvéleménnyel a jelenlegi járványügyi helyzet számait.
Január 15-én lapzártánk idején Cegléden 45 fő volt járványügyi zárlat alatt (igazolt beteggel találkozott), 38 fő járványügyi elkülönítés alatt (igazolt beteg, otthonában). Nagykőrös közigazgatási területén 15 fő koronavírusos beteget tartanak nyilván és 12 fő kontaktszemély van járványügyi zárlat alá helyezve.
Drámaibb a helyzet Abonyban, ahol 68 fő koronavírusos beteg volt és 512 járványügyi zárlat alá helyezett kontaktszemély. A kisebb települések közül Jászkarajenőről, Nyársapátról és Kőröstetétlenről nem kaptunk adatokat és hivatalos felületen sem találtunk információt. Törtelen január 13-án 2 fő Covid-19 fertőzöttet és 3 fő kontaktszemélyt tartottak nyilván. Csemőben január 15-én 3 fő igazolt beteg volt járványügyi elkülönítésben és 7 fő kontaktszemély járványügyi zárlat alatt. Újszilváson a Covid-fertőzöttek száma 11 fő, kontaktszemély 6 fő, a halálos áldozatok száma vélhetően 3 fő. A Kocséri Önkormányzat részéről részletes tájékoztatást kaptunk: jelenleg 1 fő igazolt fertőzött van a településen, 3 fő teszteredményre vár. Az elhunytak száma 5 fő, akik mind 75 év felettiek voltak valamilyen alapbetegséggel.

FRISSÍTÉS: Lapunk a térség minden településéről gyűjtötte be az adatokat. A települések a pénteki adatokat küldték meg lapunknak és a cikk készítésekor január 18-án 12.00-kor még a pénteki számok szerepeltek Abony oldalán is, így mi azt használtuk fel. Cikkünk elkészülte után került ki Abony oldalára a hétfői adat, amely azért szembetűnő, mert abban jelentős csökkenés mutatkozott a kontaktszemélyek számában. Azt nem sikerült kiderítenünk, mi lehetett az oka annak, hogy a városban péntekről hétfőre egy híján 500 fővel csökkent a karanténba helyezett kontaktszemélyek száma.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...