11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Ami kimaradt…

…Hogy a KMK kihelyezte a kiállításait kirakatokba, illetve a Bern kávézó és Kiszely Margó folytatta hét műtárgya, művésze sorozatát.

A kirakat-tárlat legalább 20 éves ötlet. Már a CAE megalakulásánál megfogalmazódott. A kényszer cselekvésre sarkallta a Művelődési Központ szervezőit.  A Kossuth Ferenc utcai játékbolt kirakatában a kézművesek hagyományos kiállítását sokan emlegették kiváló ötletként. Úgy tűnik a visszajelzések alapján, hogy ez érte el igazán a befogadói ingerküszöböt. Természetes és magas minőséggel jelentkeznek évről-évre a gyöngyösök, lószőrékszerkészítők, szőnyegszövők, fazekasok, gyapjúfeldolgozók, bőrösök, csipkekészítők, mézeskalácsosok. Most még közelebb kerültek a portékák a közönséghez, igaz az anyagok illatát, tapintását most nem tudtuk élvezni, viszont mellette és szemben e kirakattal divat-üzletek összehasonlítási lehetőséget nyújtottak.

Több fotó a képre kattintva az Iránycegléd oldalán…

Baán Katalin fotómontázsai az ünnepek alatt megnyugvást sugároztak a Szabadság téri banképület üvegei mögül. Minden eddiginél egységesebb és nagyobb méretű fotókból álló sorozatot láthattunk január 11-ig, melyet a decemberben elhunyt Barna Karolin emlékkiállítása váltott fel. A távoli, egzotikus tájakat, építészeti remekeket elénk idéző fényképek láttán alig hiszem el, hogy az utolsó úton indult el Karolin. Életvidám, mindenkivel toleráns személyisége hiányozni fog az Egyesület és a Fotóklub tagjainak is.

Több fotó a képre kattintva az Iránycegléd oldalán…

Zakar József keramikusművész „Gyermekvilág-kirakat” kiállításán kőcserép-fém munkáival ismerkedhetünk. A felettük elhelyezett képek segítenek értelmezni, a plasztikák rezgésére ráérezni. A kortárs szobrászat megjelenése a ceglédi kirakatban a legújabb tendenciákkal: Na, ezt mondhatta volna bárki húsz évvel ezelőtt, nem hiszem el, hogy az én életemben megtörténik. A kiállítóteremhez képest is speciális megvilágítású alkotások február 7-ig láthatók!

A Szabadság téri kávézó után az Árpád utcai cafeteria mini kiállításait szervezi Kiszely Margó tagtársunk, aki itt a Ceglédi Panorámában a Hét műtárgya rovatot is vezeti. Egy friss Benedek Péter Rajzkör online-projekt kapcsán létrejött képsorozatot rendezett január 19-én. Mivel modell után nem alkothatunk a járvány miatt, ezért filmek (pl. Impresszionistákról) adták az ihletet. Margó, Márta, Edit, Gábor, Tibor, Klári, Zita, Erika, Mónika és Rebeka egyéni ízléssel, hangulattal megrajzolt-festett balerinái tekinthetők meg a „Bernben”!

Két éve elvesztett Ozsvát Sára tagtársunktól találtunk a hagyatékban két szép digitális montázst, mely a táncosnő sorozatba illik. Rá is emlékezünk ezzel. Bezárt állapotunkban olyan volt e feladat, mintha a művészet értelmét – amit időnként szem elől tévesztünk – kerestük volna távol, a november-decemberi ködök mögött! Szentimentális, de mégiscsak emberi!

P.R.G.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...