9.6 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Elfogott katalizátor tolvajok

Egy gyakori, új bűncselekménytípus miatt tett indítványt a Pest Megyei Főügyészség bűnügyi felügyelet elrendelésére négy fiatalemberrel szemben, akik katalizátort loptak.

Pest megyében egyre gyakrabban követnek el katalizátorlopásokat. Az elkövetők az éjszaka utcán parkolók helyzetét használják ki. Pár ezer forintos haszonért többszázezer
vagy akár az egymillió forintot is elérő kárt és bosszúságot okoznak azzal, hogy a jármű alól kivágják a katalizátort. Nehézséget okoz az ilyen cselekmények felderítésében az is, hogy kívülről az autón nem is látszik a beavatkozás. Az csak akkor válik nyilvánvalóvá – akár több nappal később – amikor be akarják indítani a járművet.
Az érdi rendőröknek sikerül elfogniuk egy négyfős, többnyire fiatal felnőttekből álló társaságot, akik katalizátorok lopásából kívántak hasznot húzni és egy akción már túl is
voltak. Az akkor kivágott alkatrész értéke egymillió forint volt, amit mindössze hetvenezer forintért értékesítettek. Az Érdi Járási Ügyészség a négy férfi bűnügyi felügyeletének elrendelésre tett indítványt a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

2020 márciusában lapunk beszámolt róla, hogy Cegléden is megjelent ez a bűncselekménytípus. Akkor arról írtunk, hogy rendszeresen katalizátorokat lopnak a belvárosban. „Több olvasónk keresett meg minket azzal, hogy az éj leple alatt megrongálták az autóját, a buszállomás környékén a rendőrség akkoriban többször volt helyszínelni ilyen ügyekben.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...