11.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

A 80 év felettieket oltják a kórházban

Megkezdték a legidősebbek COVID-19 védőoltását a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban is. – erről a kórház a közösségi oldalán számolt be. – A háziorvosok által kijelölt, magas kockázati csoportba tartozó 80 év felettiek a kórház Vérellátó épületében kialakított oltópontra érkeznek a következő napokban. Az oltási program következő fázisában azok a magas kockázati csoportba tartozó, 80 év felettiek kapják meg a koronavírus elleni oltást, akiket a háziorvosuk erre kijelölt. Őket a betegszállítók, a helyi önkormányzat vagy a családtagok viszik a kórházi oltópontra, ahol az orvosok elvégzik a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcina beadását. Kórházban közülük 300 fő kapja meg a védőoltás első adagját.

A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet a Pest Megyei Kormányhivatallal együttműködve közel 1800 védőoltás beadását hajtotta végre 2021. január 28. és január 31. között. – adta hírül a ceglédi kórház közösségi oldala. „Szakemberekből álló oltóteamjeink három járás (Monor, Nagykáta, Cegléd) 28 szociális bentlakásos intézményében a bentlakók és dolgozók Covid-19 elleni védőoltását végezte. Oltóteamjeinkben szakorvosok, ápolók, asszisztensek, egészségügyi dokumentátorok, informatikus, intézményünkbe beosztott katonák, gépkocsivezetők vettek részt. Munkánkat a szociális intézmények orvosai és dolgozói segítették.” – fogalmaz a beszámoló.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...