12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Fekvőrendőr a Puskaporos utcán

Megosztja a közvéleményt a Puskaporos utcában elhelyezett fekvőrendőrök hasznosságának kérdése. Földi Áron önkormányzati képviselő adott hírt róla február elején a Ceglédi Panoráma fórumon, hogy a nemrégiben felújított Puskaporos utcában az utolsó csavarokat húzzák az ott elhelyezett forgalomlassító akadályokon. „A lakók életét megkeserítő átmenő forgalom már most a töredéke a korábbinak. A gyorshajtókat ellehetetlenítő intézkedéseket tovább folytatjuk.” – írja a képviselő, de a hozzászólók nem egyöntetűen elégedettek az intézkedéssel.

„Végre volt egy belvárost elkerülő használható út, ami használhatatlanná vált, a közlekedők az amúgy is zsúfolt belvárosi utakat kell válasszák és a kerékpáros közlekedés is lehetetlenné vált, mert nincs a lassító szélén kerékpársáv, letették a fekvőrendőrt úgy, hogy a kerékpárosoknak is át kell rajta hajtaniuk.” – írja egy kommentelő. Egy másik viszont eleve tele van a város forgalomlassító akadályokkal: „A fél városban olyan aszfaltozott utak találhatóak, amiknél a nagy csatornázási hullám(ok) óta szériatartozék a fekvő rendőr, csak éppenséggel a tróger fajtából: a megsüllyedt csatornabekötések keresztben szelik át az utakat, nem sűrűn, átlagosan 2-3 házanként. Minek erre pluszban költeni, ha már tizenéve adottak a feltételek az autók kínozására?”

„Miért kell ’büntetni’ a normálisan közlekedő többséget? Miért nem azokat büntetik, akik szabálytalankodnak?” – teszi fel a kérdést egy kommentelő. Többen azért szóltak hozzá, mert úgy gondolják, nem a Puskaporos utca volt a leginkább forgalmas utca. „Eltévesztették az utcát. A Kossuth Ferenc utcán méterenként 10x annyi embert zavar a forgalom, a gyorshajtás, mégsem tettek semmit.” – írja egy hozzászóló, egy másik pedig kérdések sorát teszi fel: „Pont ott?! Történt valami mérés, vagy bármi, ami alátámasztaná ezt a sok “száguldozó” elméletet? Vagy csak úgy szemmel megmérték a sebességet az ott lakók? Az önkormányzat meg bemondásra elkezdett építkezni? Hogyan történt ez? Mi alapján?”

Végül egy olvasónk így foglalja össze a véleményét: „Kicsit paradox és logikátlan ez az egész. Felújítunk egy utat majd telerakjuk fekvőrendőrrel, ennyi erővel maradhatott volna ahogy volt és még a pénz is megmarad. Legközelebb, ha felesleges pénze akad a városnak, akkor érdemes lenne az egész várost megkérdezni (ha már ezek a beruházások, sajnos nem túl jól vannak súlypontozva), hogy mire költsék, mit tartanak a városban élők és napi szinten közlekedők prioritásnak.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...