4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

A kórházi dolgozók 97,5 %-a marad

Nincs tömeges kilépés a dolgozók részéről a ceglédi Toldy Ferenc Kórházból: a dolgozók 97,5 %-a aláírta az új munkaszerződését. A napokban arról szóltak az országos hírek, hogy a Covid-járvány harmadik hullámának elején, hány kórházban okoz zavart az ellátásban, vagy válnak akár működésképtelenné  osztályok, amiatt, hogy az egészségügyi dolgozók nem írják alá az új szolgálati jogviszonyt tartalmazó szerződéseket.

Március 1 éjfélig volt lehetőségük eldönteni az egészségügyi dolgozóknak, hogy aláírják-e a szerződést, amely az új szolgálati jogviszonytörvény alapján kötelező, ahhoz, hogy állományban maradjanak. A törvény a magasabb bérért cserébe megszünteti és büntetni rendeli a paraszolvenciát, engedélyhez köti a magánszférában való munkát és bevezeti az úgynevezett kirendelési szabályt, amely értelmében egy évben 44 napon át bárhová vezényelhető Magyarországon az egészségügyi munkaerő, ahol szükség mutatkozik rá. A katonás szabályozás választás elé állította az egészségügyi dolgozókat, miközben a koronavírus járvány miatt egyébként is túlterheltek, végső lelki tartalékaikat mozgósítják.

Cegléden szerencsére nem kell attól tartani, hogy a tömeges felmondás miatt működésképtelenné válna az egészségügyi ellátás: a dolgozók 97,5 %-a aláírta a szerződést. Mindössze 15 szakdolgozó, 5 orvos és 6 fő gazdasági-műszaki dolgozó döntött úgy, hogy inkább megválik az állami egészségügyi ellátórendszertől.

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...