5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Hírek Abonyból

Megkezdődött a felmérés a régi szép épületben

A korábbiakban már hírt adtunk róla, hogy Abony Város Önkormányzata a Nagykőrösi út 3. alatti helyi védettségű épület használatba adásával szeretné segíteni az „Egyedül nem megy” Alapítvány akkreditált foglalkoztatási programját.

Az elmúlt években az önkormányzat saját erőből felújította az épület tetőszerkezetét és villamos hálózatát. A használatba adást megelőzően szükséges a belső terek kialakítása, az akadálymentes közlekedés biztosítása, a mosdóblokk és a fűtés korszerűsítése, illetve a homlokzat és az udvar felújítása.

Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy továbbra is cél az Alapítvány és akár más hasonló civil szervezet számára egy háttérbázis biztosítása. Az előrelépéshez szükséges teendőket az önkormányzat vállalja azzal, hogy elkészítteti az épület felmérését és átépítési terveit. A munkák már meg is kezdődtek Kovács István építésztervező közreműködésével.

Elképzeléseik szerint a tervek lépcsőzetes megvalósításával, vagy egy időközben megnyíló pályázati lehetőség kihasználásával belátható időn belül elkészülhet a fiatalok foglalkoztatásának és napközbeni programjainak helyet adó épület.

Online konferencia

Február 25-én Pető Zsolt, Abony Város polgármestere előadóként mutatta be az „Együtt sikerült! Abony összetartó közösséggé vált az elmúlt hónapokban!” című helyi projektet, mint önkormányzati jó gyakorlatot nemzetközi konferencia keretében. A kétnyelvű (magyar és angol) előadás és a prezentáció témája a tavaly tavasszal megkezdődött koronavírus járvány miatti védekezés volt, különös tekintettel annak az abonyi közösségi oldalakon és az Abony APP-ban való megjelenésére, mint a lakossági tájékoztatás sarkalatos eleme. A konferenciát a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szervezte, melyen a legjobb helyi innovációkat és megoldásokat mutatták be a COVID-19 ellen, így az abonyi projektet is.

Véradás Abonyban

Március 10-én került sor a Művelődési Házban a Vöröskereszt által szervezett véradásra, ahol a városvezetők közül többen is segítettek. Elmondható, hogy nagyon sikeres volt a véradás. A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint összesen 37 főtől tudták levenni a vért. Mindenkinek hálásan köszönjük az érintettek nevében!

Újabb betelepülő az Abonyi Üzleti Parkban

Március 4-én került sor két újabb bérleti szerződés aláírására az Abonyi Üzleti Park ingatlanjainak vonatkozásában. Csanádi Csaba az Abonyi Üzleti Park menedzsere lapunknak elmondta, hogy a Calor-System Kft budapesti cég a létesítmény két ingatlanját is kibérelte. Így összesen 3186 m2 területet bérelt ki a cég, mely Cseh Tamás ügyvezető elmondása alapján gyártó tevékenységet kíván folytatni a területen.


Cseh Tamás ügyvezető lapunknak elmondta: üzleti okokból választották az Abonyi Üzleti Parkot. „Mi hosszú távon gondolkodunk. Igaz, hogy a támogatási intenzitás pályázatok esetében a szomszéd megyében magasabb, viszont itt Abonyban az ingatlanárak, bérleti lehetőségek jóval kedvezőbbek. Az Abonyi Üzleti Park elhelyezkedése pedig nagyon jó. Így azt mondhatom, hogy megéri az Abonyi Üzleti Parkot választani.”- mondta el Cseh Tamás.
A tervek szerint a Calor- System Kft már a nyár folyamán megkezdheti a beruházást, melyre lehetséges, hogy pályázati forrást is igénybe vesznek.

Elérhetőségek: Telefon: 30/436 3633
E-mail: csanadi.csaba@abony.hu
Csanádi Csaba menedzser

Új jelzőtáblák

A “Házhoz megy a polgármester” program keretében a Mária utcában lakók, valamint a Kerektó dűlőben élők kérték Kovács László körzeti képviselőtől, hogy a “betévedő” autók elkerülése érdekében kerüljenek zsákutca táblák kihelyezésre. Pető Zsolt polgármesterrel, illetve a településfejlesztési osztállyal történő egyeztetés után megrendelésre és kihelyezésre kerültek a táblák. Bízunk benne, hogy a Kerektó dűlőben élőket a jövőben elkerüli a szervízútra, majd onnan a dűlőbe tévedő kamion forgalom. Ugyancsak a lakók kérését követően Korbély Csabáné képviselő közreműködésével elsőbbségadás kötelező tábla került a Szegfű és Szeretet utcák találkozásához. Köszönjük az Abokom Nonprofit Kft gyors munkáját.

Online is „házhoz megy a polgármester”!

Az elmúlt hetekben a lakosság kérésének megfelelően, az önkormányzati képviselőkkel közösen kerestem fel azokat az utcákat, ahonnan az abonyiak megoldásra váró problémákat jelentettek be. Sajnálatos módon a „Házhoz megy a polgármester” program a jelenlegi védelmi intézkedések, az életbe lépett veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályok miatt személyesen egyelőre nem folytatható. Mivel azonban a Lakosság részéről továbbra is nagy érdeklődés mutatkozik a „Házhoz megy a polgármester” program iránt, szeretném a nehéz körülmények ellenére is folytatni a lakossági párbeszédet, annál is inkább, mert a jelenlegi veszélyhelyzet nem ad lehetőséget személyes fogadóóra megtartására sem.
A fentiek miatt elektronikus úton (Messenger, Skype) lehetőséget szeretnék biztosítani lakossági kérdések megválaszolására, panaszok, problémák megoldásában való aktív segítségnyújtásra.
Hétfőn és szerdán 15.00-17.00 óra között előzetes (e-mailben történő) bejelentkezés után tisztelettel állok szíves rendelkezésükre online módon. Kérem, hogy amennyiben szeretnének velem online egyeztetni, és ily módon bejelentkezni hozzám, legyenek kedvesek e- mailt írni nekem: abony@abony.hu

Kérjük, hogy az e- e-mailben legyenek kedvesek telefonszámot megadni a gyorsabb kapcsolatfelvétel érdekében.
Online is házhoz megyek!
Az előzetes időpontegyeztetést követően én veszem fel a kapcsolatot az érdeklődő lakossággal, hívni fogom az abonyiakat Messengeren vagy Skypeon.

Forduljanak hozzám bizalommal!
Vigyázzanak magukra és egymásra!

Pető Zsolt polgármester

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...