6.5 C
Cegléd
2025. október 3. péntek
spot_img

Ceglédi ételek jóhírét viszi

Cegléd ikonikusnak számító ételéből a csíramáléból készít elegáns desszertet Tóth Pál séf a TV Paprika és a Spektrum Home műsorában.

– Több éve misszióm, hogy bemutassam a szülőhelyem gasztronómiai kincsét, az alföldi paraszti konyha édességét, a csíramálét.  Ez egyébként trend is, hogy a séfek a lokális alapanyagokkal dolgozva, újragondolják a régi hagyományos recepteket, hogy nem menjenek veszendőbe – mesélte Tóth Pál, korábban a köveskáli Kővirág étterem vezető séfje. – Már Jókúti András és Mautner Zsófi gasztrobloggereknek is bemutattam az újragondolt csíramálét, barnasörös keksz-szel, de vittem a Gourmet fesztiválra is, ott 24 karátos arannyal borítottam a ropogós elemet. Ha komolyabb megkeresést kapok, mindig viszem ezt a ceglédi finomságot, aminek receptje egyébként a tavaly év végén megjelent könyvemben is szerepel. – számolt be a séf, és hozzátette: a másik ceglédikum a laska is rendhagyó módon szerepel a repertoárjában, szarvasgombás tojáskrémmel tálalja az ősi tésztafélét.

Csíramálé, barnasörös keksszel, és malátával (fakéregben)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Curtis és Judie: ezért halasztják a gyermekvállalást

Curtis és felesége, Barnai Judit – akit a ceglédi...

Kábítószer-gyanús anyagot találtak

A járőröző körzeti megbízottak múlt héten éjjel egy gépkocsit...

Kenyérsütés az Ipartestületnél

Szeptember 28-án kenyérsütő workshopot tartottak az Ipartestület retró termében....

Intim titkok a múzeumban

Különleges rendezvénnyel várja a hölgyeket a Kossuth Múzeum október...

Az Év vállalkozója: Illés József

Átadásra került az Év Vállalkozói Díj, a VOSZ, vagyis...