6.5 C
Cegléd
2025. október 13. hétfő
spot_img

Ceglédi ételek jóhírét viszi

Cegléd ikonikusnak számító ételéből a csíramáléból készít elegáns desszertet Tóth Pál séf a TV Paprika és a Spektrum Home műsorában.

– Több éve misszióm, hogy bemutassam a szülőhelyem gasztronómiai kincsét, az alföldi paraszti konyha édességét, a csíramálét.  Ez egyébként trend is, hogy a séfek a lokális alapanyagokkal dolgozva, újragondolják a régi hagyományos recepteket, hogy nem menjenek veszendőbe – mesélte Tóth Pál, korábban a köveskáli Kővirág étterem vezető séfje. – Már Jókúti András és Mautner Zsófi gasztrobloggereknek is bemutattam az újragondolt csíramálét, barnasörös keksz-szel, de vittem a Gourmet fesztiválra is, ott 24 karátos arannyal borítottam a ropogós elemet. Ha komolyabb megkeresést kapok, mindig viszem ezt a ceglédi finomságot, aminek receptje egyébként a tavaly év végén megjelent könyvemben is szerepel. – számolt be a séf, és hozzátette: a másik ceglédikum a laska is rendhagyó módon szerepel a repertoárjában, szarvasgombás tojáskrémmel tálalja az ősi tésztafélét.

Csíramálé, barnasörös keksszel, és malátával (fakéregben)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Elhunyt dr. Pusztai Géza

Dr. Pusztai Géza a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és...

Szebenyi Gergő junior világbajnok

Fantasztikus hírnek örülhetnek a ceglédiek: Szebenyi Gergő junior világbajnok...

Lada-limuzin Abonyban

Szebeni Péter hat évvel ezelőtt kezdett bele a Bujtor-filmeket...

Óvodások a lovastanyán

Az Állatok világnapja kapcsán látogattak el a Csemő-Zöldhalomban lévő...

Ungi élete legnagyobb kalandjára készül

Mint arról korábban hírt adtunk ceglédiekért is izgulhattunk az...