5.6 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Ceglédi ételek jóhírét viszi

Cegléd ikonikusnak számító ételéből a csíramáléból készít elegáns desszertet Tóth Pál séf a TV Paprika és a Spektrum Home műsorában.

– Több éve misszióm, hogy bemutassam a szülőhelyem gasztronómiai kincsét, az alföldi paraszti konyha édességét, a csíramálét.  Ez egyébként trend is, hogy a séfek a lokális alapanyagokkal dolgozva, újragondolják a régi hagyományos recepteket, hogy nem menjenek veszendőbe – mesélte Tóth Pál, korábban a köveskáli Kővirág étterem vezető séfje. – Már Jókúti András és Mautner Zsófi gasztrobloggereknek is bemutattam az újragondolt csíramálét, barnasörös keksz-szel, de vittem a Gourmet fesztiválra is, ott 24 karátos arannyal borítottam a ropogós elemet. Ha komolyabb megkeresést kapok, mindig viszem ezt a ceglédi finomságot, aminek receptje egyébként a tavaly év végén megjelent könyvemben is szerepel. – számolt be a séf, és hozzátette: a másik ceglédikum a laska is rendhagyó módon szerepel a repertoárjában, szarvasgombás tojáskrémmel tálalja az ősi tésztafélét.

Csíramálé, barnasörös keksszel, és malátával (fakéregben)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...