5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Fórum a ceglédi rendőrökről

A Ceglédi Panoráma Fórumán bontakozott ki vita egy poszt kapcsán a ceglédi rendőrök munkájáról a Covid-járvánnyal összefüggő ellenőrzések kapcsán. A. Miklós szerint most ugyan van elég rendőr az utakon, de amikor a gyorsulási versenyeket kellett volna megakadályozni akkor nem volt „Figyelem a ceglédi rendőrök tevékenységét, és nagyon-nagyon nem vagyok még elégedve a munkájukkal. Miért is? Mert most többet zaklatják az embereket a Covid miatt, mint amikor elütöttek egy személyt a Kossuth F. utcán. (…)Na most, ha ugyanúgy járőröznek, mint most a Covid végett, nagy valószínűséggel nem hal meg két személy a gyorsasági versenyzés végett.”
Több olvasónk szerint nem kellene összekapcsolni a két esetet és a rendőrökre hárítani a halálos baleset miatti felelősséget. Néhányan jó tapasztalataikat is megosztották a rend őreiről. „Hagyjuk már békén a rendőröket! Végzik a dolgukat és pont! Arról nem beszélve, hogy a maszk miatti járőrözésnek megint mi köze a száguldozó miatti balesethez?? SEMMI!! Én itthon vagyok karanténba, minden nap jönnek ellenőrizni… Kedvesek, figyelmesek, segítőkészek. Mindig ők kapnak a fejükre! Ha az utcán vannak azért, ha nincsenek azért! Azt ne felejtsük el… Hogy amikor baj van… Kik is azok, akikért fennhangon ordibálunk?? Erről ennyit!” – vette védelmébe a rendőröket A. Erna. Mások is csatlakoztak a hozzászóláshoz: „engem a múlt héten minden nap igazoltattak. És ez a dolga, a végén már nevettünk. További jó munkát nekik!” T. Lajos hozzáteszi: „Félórája igazoltattak, megnézték az adatokat, nagyon tisztelettudóak és kedvesek voltak. Ennyi a dolgukat végezték.”

F. Margit szerint „a 2 dolog fajsúlya közti különbség verte ki a biztosítékot. A kormány hozott egy (sokadik) agyhalott intézkedést, a szabad levegőn az utcán is hordani kell a maszkot … Ennek az értelmetlenségnek az ellenőrzésére minden bokorban akad egy szemfüles járőr és szankcionál. De a halált okozó közúti baleset megelőzéséhez, a gyorsulási versenyek megakadályozásához nem volt elég ember.”

K. Györgyné szerint viszont: „Sajnos több ezer rendőr hiányzik és egyre több az olyan +feladat, ami nem igazán rendőri munka. Migráció miatti határ őrizet, a Covid ellenőrzés, a rengeteg kivezénylés. Szerintem sem kéne a Kossuth F. úti esetet már rájuk hárítani, melyben számos más hatóságnak is van szerepe.”

P. Péter saját tapasztalatait osztotta meg és megköszönte a ceglédi rendőrök munkáját: „Próbáltam megérteni a posztot (bevallom, beleizzadtam), és jó lenne egy dolgot megérteni/felfogni: a katona, a rendőr utasítást (köznapibban: parancsot) teljesítenek. Ha azt mondják neki, hogy tépje le a zubbonygombját, és varrja vissza, akkor azt teszi, mert: kenyeret akar hazavinni a családjának ő is és mert: őt biztosan jogkövetkezmény éri az utasítás megtagadásáért. Nincs baj a tudatlansággal, csak veszélyes meglobogtatni. Én 2-szer kértem segítséget tőlük (hajléktalan Cegléden télidőben, napok óta élettevékenységeket nem mutató szomszéd), és egyszer maguktól jöttek segíteni közúti balesetemhez (térfigyelő kamerák nyomán!), mindahányszor 15 percen belül, amiért is maximálisan meg vagyok elégedve a munkájukkal. Ja, amúgy ha valaki jobban tudja végezni a feladatukat, azt örömmel várják a testületbe, úgy tudom. Jó lenne nem úgy állni hozzájuk, mint a biztonsági őrökhöz, vagy a takarítókhoz, stb.: büdös, ha ott van, de ha nincs, miért is nincs – ill. úgy gondolom, akkor kell megijedni igazán, ha egy biztonsági őr mondjuk a “munkáját végzi”…! Próbálom érthetőbben: lehetne a megelőzésnek is tekintélye, nem csak az – úgymond – “folyamatos” munkának? Azért becsüljek jobban mondjuk egy hivatalnokot, mert azt látom, hogy mindig papírokat forgat? Akinek füle van, hallja meg: lelkiismeretesség számít minden hivatásban, és nem a látszat – e helyütt pedig köszönöm rendőreink munkáját, és bocs, hogy má’ megint nem “állok be” “joumagyarosan” fikálódni…!”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...