11.2 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Felhívás városi díjakra

Javaslatokat, ajánlásokat vár Cegléd önkormányzata két helyi kitüntetésre: a Díszpolgári cím és a Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására.

“Cegléd Város Pedagógiai Díja” adományozható a Cegléden lévő nevelési-oktatási intézményekben dolgozó pedagógusoknak, akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai oktató-nevelő munkában, a tehetséggondozás területén, magas fokú pedagógiai és szakmai felkészültségük alapján, élen járnak az újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában és alkalmazásában, valamint példamutató magatartást tanúsítanak a közösségi és magánéletben.

A díj odaítélésére – egy jelöltre – bármely ceglédi polgár, illetve közösség javaslatot tehet, megfelelő írásbeli indokolással 2021. május 1-ig a cegled.hu-ról letölthető űrlapon.

A képviselő-testület és szervei – a szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben megállapított önkormányzati szerv – a javaslatokat véleményezi és a Képviselő-testület elé terjeszti. A Díjat minden évben a pedagógusnapon, Cegléd város Polgármestere, vagy megbízottja adja át.

A javaslatot írásban a polgármesternek címezve várják polgarmester@cegledph.hu vagy 2701 Cegléd, Pf.: 85., vagy Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal (Kossuth tér 1.) Kossuth F. utca bejárati ajtónál elhelyezett (kék színű) gyűjtőládába. Elektronikus formában a gergelyne@cegledph.hu e-mail címre.

„Díszpolgári cím” adományozására javaslatot a város polgármestere, a képviselő-testület tagjai és bizottságai tehetnek május 30-ig. Cegléd város legnagyobb elismeréseként annak a magyar, vagy külföldi állampolgárnak adható, aki:

„(1) Kiemelkedőt alkotott, vagy tevékenységet végzett a hazának, és ennek során Cegléd várossal állt, vagy került kapcsolatba, vagy akit a Képviselő-testület arra alkalmasnak tart.

 (2) Cegléd város fejlesztéséért kimagaslóan tevékenykedett, a várossal kapcsolatban, továbbá a város lakossága érdekében más módon maradandót alkotott.”

 

 

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...