3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Ház falának hajtott az embercsempész

Lopott autóval közlekedett az az ukrán embercsempész, akit az idei húsvéti ünnepek első napján, nagypéntek hajnalán fogtak el a határrendészek. Az ukrán férfi négy afgán migránst akart Bécsbe vinni, amikor karamboloztak, a sofőr és az utasok is megsérültek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató osztályának járőrei április 2-án, péntek kora hajnalban az 55-ös számú főúton ellenőrizni akartak egy a magyar–szerb határ felől közlekedő olasz rendszámú Mercedest és a benne utazó személyeket. Az autót már várták, mert a Készenléti Rendőrség határvadászai jelezték, hogy a járművet a kelebiai határ közében látták mozogni, ahol az éjszaka több határsértési kísérletet is észleltek.

A Mercedes vezető sofőr a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, autójával gázt adva kikerülte a járőröket, majd lekapcsolt világítással száguldva próbált egérutat nyerni. Az egyenruhások követni kezdték, az egyre gyorsabban hajtó menekülő Mélykút település belterületén egy éles kanyarban a nagy sebesség miatt kisodródott és nekiütközött egy ház falának.

A rendőrök a baleset helyszínén elfogták a sofőrt és utasait. Az intézkedés során kiderült, hogy az ukrán sofőr a személykocsiban négy – magukat afgán állampolgárnak valló – illegális bevándorlót szállított, akiket Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akart juttatni.

A rendőrök azt is megállapították, hogy a Mercedest az olasz hatóságok lopás miatt körözik, így azt a nyomozók lefoglalták.

Az ukrán férfi ellen a megyei főkapitányság migrációs ügyek osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének gyanúja miatt nyomozást indítottak. A rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit, illetve azt is, hogy került a lopott jármű a férfihez. Mivel a balesetben a sofőr és utasai megsérültek, mindannyiukat kórházba szállították.

Az afgánokat az orvosi ellátás és meghallgatásuk után kiutasították Magyarország területéről, az embercsempészt bűnügyi őrizetbe vették, indítványozva letartóztatását. Az ukrán sofőr nagy valószínűséggel egy szervezett embercsempész banda tagja, az autót is direkt erre a célra köthették el a bűnbandához tartozó tolvajok. (Forrás: Magyar Nemzet)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...