11.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Oltás-regisztráció a hivatalban – Hírek Abonyból

Interneten, illetve az Abonyi Napló napokban kiadott nyomtatott lapszámában is megjelent az a felhívás, mely szerint Abony Város Polgármesteri Hivatalában segítik mindazok regisztrációját, akik a COVID elleni védőoltást kérik, de eddig nem volt lehetőségük technikai okok miatt jelentkezni. A napokban már többen jártak a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, ahol Mészáros Lászlóné Szeremi Anikó készséggel állt az ügyfelek rendelkezésére.
„Megkezdődött az oltásra történő regisztráció. Az első napon két abonyinak segítettünk, készítettünk nekik e-mail címet, mert nem volt nekik. Nagyon rugalmasan meg tudtunk oldani mindent, a regisztráció sikeres volt. Állunk ügyfeleink rendelkezésére a regisztrációval kapcsolatban az Ügyfélszolgálaton! Mindenben segítünk! Jó egészséget kívánok mindenkinek, és kitartást!”- mondta lapunknak a polgármesteri hivatal munkatársa.
Dr. Gáspár Anita jegyző is fontosnak tartja, hogy minél többen regisztráljanak, illetve kapják meg a koronavírus elleni védőoltást.
„Mindenkit bíztatok arra, hogy vegye igénybe a regisztráció lehetőségét a védőoltásra. Amennyiben ez gondot okoz valaki számára, akkor segíteni tudunk az abonyiaknak a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán. Mindannyiunknak az az érdeke, hogy a járvány minél előbb véget érjen, és ehhez arra van szükség, hogy minél többen regisztráljanak, és kapják meg a védőoltást. Ezúttal is szeretném megköszönni magam és kollégáim, az abonyi lakosok nevében háziorvosainknak, az oltópontokon dolgozóknak, mentőseinknek, a tesztelést végzőknek, minden egészségügyi dolgozónak az áldozatos munkát, és kitartást kívánok kedves mindannyiuknak! Mindenki nagyon segítőkész, kedves, ez erőt ad a lakosságnak.”- mondta lapunknak Dr. Gáspár Anita jegyző.

***

Kinizsi Ösztöndíj

A közelmúltban polgármesteri döntés született a Kinizsi Ösztöndíj alapításáról. Az idei évben 2 millió forintos keretösszeggel induló támogatás a Kinizsi Pál Gimnáziumban tanuló abonyi lakóhelyű diákok igényelhetik szeptembertől.


Az ösztöndíj pályázat feltételeiről, tartalmi elemeiről a napokban egyeztetett Pető Zsolt polgármester a Kinizsi Pál Gimnázium igazgatónőjével, Stummer-Mészáros Bernadettel. A városvezetés a pedagógusok, osztályfőnökök véleményének megismerését követően készíti elő a támogatási felhívást, melyet áprilisban ismertet a képviselő-testülettel. Pető Zsolt elmondta: “Bízom benne, hogy az önkormányzati támogatás is hozzájárul ahhoz, hogy egyre több abonyi diák folytatja tanulmányait a Kinizsi Pál Gimnáziumban.”
A képen Stummer-Mészáros Bernadett, a Kinizsi Pál Gimnázium igazgatója

***

Esély a fecskéknek

Lőrinczi László, az iskola munkatársa számolt be arról, hogy 14 mű-fecskefészket helyeztek fel a Somogyi iskolához tartozó Csillag Zsigmond úton található meglévő fészkek mellé. Vegyesen füsti- és molnárfecskéket várnak új otthonukba. A költőhely keleti és déli tájolású. Ezen kívül a Montágh Imre iskola is gyarapodott 5 műfészekkel.
Köszönet illeti Pető Zsolt polgármestert, hogy e nemes ügyet felkarolta és az Abokom Kft-t, hogy anyaggal és munkával támogatták ez a kiemelt ügyet.

***

A koraszülött babákért kerékpároztak

Az abonyi Bukor Péter elhatározta, hogy körbetekeri a kistérséget, és egészen Kecskemétig kerékpározik, annak érdekében, hogy segítse a koraszülött babák számára egy mentőautó vásárlását. A szigorú járványügyi előírások miatt sajnos nem volt mód és lehetőség arra, hogy tömegesen pattanjanak nyeregbe, de ennek ellenére a 110 kilométeres kerékpártúra, melyet április 4-én húsvét vasárnapján teljesített Péter, eredményes volt. Bukor Péter lapunknak elmondta, hogy akciójával összesen 150.000 forintot sikerült gyűjtenie a nemes célra, az összeget a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány mentőautó vásárlására fordítják. A túra Abonyból, a Kossuth térről indult, és Péter nem egyedül vágott neki az útnak. Abony Város polgármestere Pető Zsolt Törtelig kerekezett Péterrel. A városvezető korábban lapunknak elmondta, hogy személyes érintettség okán is fontosnak tartja a koraszülöttekkel foglalkozó alapítvány támogatását.


„Én is személyesen érintett vagyok az ügyben, iker unokáim miatt, így nagyon fontosnak érzem a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány mentőautó vásárlásának támogatását. Nemcsak magánszemélyként segítem adománnyal ezt a kezdeményezést, de Abony Város Önkormányzatának támogatásáról is biztosítottam a szervezőt. Arra kérek és egyben bíztatok mindenkit, hogy álljanak ők is ezen közös ügy mellé és támogassák az alapítványt! (https://koraszulottmento.hu/adomanyozas/) Sosem lehet tudni, hogy kinek a családjában lesz szükség segítségükre, munkájukra!”- mondta Pető Zsolt polgármester

***

Népszerű a faültetési és fecskementési program Abonyban

Kókai-Dudinszky Mónika alpolgármester asszony hirdette meg az akciót, mely a napokban sikeresen le is zárult. Ennek keretében választókerületenként 20 db facsemete (selyemmirtusz és platánlevelű eperfa) került kiosztásra a jelentkezők között.
Az örökbefogadás feltétele 5 éven keresztül a szerető gondoskodás, hogy utána 50 évig ő gondoskodhasson rólunk. A növényt közterületen kellett elültetni, és az örökbefogadónak az öntözést és terület karbantartását is folyamatosan biztosítania szükséges.


A műfecskefészkek kihelyezésének szükségességét az ezredfordulót követő első évtizedben felére csökkent fecskeállomány megtartása és lehetőség szerinti bővítése indukálta. A 2010-es évek végére jelentősen felerősödött a klímaváltozás, melynek következményeként évről-évre újabb mezőgazdasági kártevő rovarok és betegséget terjesztő szúnyogfajok érkeznek Magyarországra.
„Április 22-én a Föld napját ünnepeljük, mely arra inspirálta városunk vezetőit, hogy helyi szinten is hozzájáruljunk a bolygónk védelméhez. A program keretében egy zöldítő és fecskementő akció került kidolgozásra. A zöldítő akció egyik eleme a képviselő-testület által jóváhagyott döntés végrehajtása, az előző évben megszületett gyermekek örömére 200 fa és cserje ültetése közterületeinken, melyet az ABOKOM Kft. fog megvalósítani. E mellett további 156 saját nevelésű fát telepít az önkormányzat gazdasági társasága.
A Földünk védelmét szolgáló programok elsősorban a jövő generációt szolgálják, ezért mindannyiunknak felelőssége, hogy vállalt feladatunknak eleget tegyünk.”- Kókai-Dudinszky Mónika alpolgármester

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...