12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Élmények Nagykőrösön

Sajtótájékoztató keretében mutatták be április 30-án a Nagykőrösi Turisztikai Pontot, a Nagykőrösi kaland című sétálófüzetet és a város új turisztikai internetes oldalát a www.elmenyeknagykoroson.hu-t, a múzeum udvarán megnyitott Hagyományőrző Játékbirodalmat, valamint a múzeum legújabb időszaki kiállítását.

A sajtó megjelent képviselőit először Dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte, aki kiemelte, hogy a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény munkatársai a járvány ideje alatt sem tétlenkedtek, hanem kihasználták az időt és keresték a lehetőségeket, ennek köszönhetően jöttek létre a sajtótájékoztatón bemutatásra kerülő eredmények.

Ezután Juhász Nándor, az intézmény igazgatója bemutatta a Turisztikai Pontot, a sétálófüzetet és az új weboldalt is, amely végigkalauzol Nagykőrös kulturális, természeti és épített értékein. Mint Juhász Nándor elmondta: arra törekedtek, hogy minden korosztály számára tartalmas és érdekes programkínálatot állítsanak össze. A turisztikai pont 20 élményprogramot kínál, például osztálykirándulási lehetőséget, lovastaxi bérlést, megtekinthető egyedi orgona bemutató, vagy éppen a templom tornyából gyönyörködhet a látogató a városban. Ezen túl a természetkedvelőknek lehetőség van tanösvénytúrán, gombaszedésen vagy madármegfigyelő túrán való részvételre is. A fiatalok számára a szabadulószoba, vagy éppen a lánykérés program lehet vonzó lehetőség.

Az igazgató elmondta: kiadtak egy kalandfüzetet is a városi sétákhoz, amely játékos feladatokkal interaktívvá teszi Nagykőrös megismerését és kitöltése esetén kedvezményes belépőjegy váltására jogosít a múzeumba. A Hagyományőrző Játékbirodalom pedig 20 új játékkal gazdagodott, amelyet a gyerekek nagy örömmel vettek birtokba. Az igazgató hozzátette: folytatódnak a nagykőrösi szabadtéri színház előadásai is, júliusban és augusztusban egy-egy zenés vígjátékkal várják a nézőket.

A pandémia alatt új időszaki kiállítást is rendeztek, amelyet Gyarmati Andrea muzeológus – stílszerűen múlt századi ruhában – mutatott be.  Május 1-től  látogatható a Bugyogó, míder és ami fölötte van, avagy mit viseltek elődeink?  című kiállítás, amely a nagykőrösi férfi és női és gyermek ruhatárat és viseleteket mutatja be az 1860-1940-es évekig. A látogatók a múzeum által őrzött eredeti ruhadarabokat és fotókat tekinthetik meg.

A járványügyi szabályok szerint május 1-ján nyitott ki a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény, amelynek kiállításait a nyitás napján ingyenesen látogathatták az érdeklődők. A múzeum egyelőre védettségi igazolvánnyal látogatható.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...