14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Vádat emeltek a férfi ellen, aki ellopta a szomszédjában lakó idős asszony mozgássérült járművét.

A férfi 2021 egyik februári éjszakáján ittasan hazafelé tartott Törtelen és egy hirtelen vezérelt ötlettől hajtva bemászott a szomszédjában lakó, majd nyolcvan éves sértett telkére. Ezután bement a garázsba és onnan a hátsó kerítéshez tolta a sértett háromkerekű, akkumulátoros mozgássérült járművét. Ezt követően a drótkerítést letaposta illetve letépte, majd a járművet az így nyitott résen keresztül elvitte.
Másnap az elkövető, miután tudomást szerzett arról, hogy a sértett feljelentést tett elkezdte szétszerelni a járművet, hogy részletekben rejtse el. A ceglédi rendőrök azonban hamar a nyomára bukkantak és így még időben megakadályozták a nyomok eltüntetésében. A Ceglédi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen.

Korábban beszámoltunk róla, a 79 éves asszony panaszolta el a rendőröknek, hogy egyik napról a másikra eltűnt garázsából kis, piros rokkantkocsija. Az elektromos járgány hűlt helyével 2021. február 15-én kora délután szembesült, amikor feltűnt számára, hogy a garázsajtón nem lóg a lakat. Benézve látta, hiányzik a 200 ezret érő kiskocsi, drótkerítésének egy része pedig ki volt döntve.

A ceglédi nyomozók egy órán belül előkerítették a piros kocsit, valamint azt, aki földrajzi helyzetének megváltoztatásáért felelős lehet. A felderítésben hasznát vették a helyi körzeti megbízott információinak is. Egy közeli udvaron álló kalyibában megtalálták az elrejtett járgány egy részét, néhány alkatrészéért egy másik portáig mentek és a tettest is elfogták.

A 27 éves helyi férfi a 2021. február 14-i lopás bizonyos részleteire nem emlékezett, ebben minden bizonnyal jelentős szerepet játszott az a két üveg whiskey, amit elmondása szerint aznap legurított a torkán. Késő este hazafelé botorkált, amikor úgy döntött, a gyaloglást valami kevésbé fárasztó módszerrel kellene felváltani. Tudta, az idős asszony garázsában lapul egy kényelmesebb megoldás. Valahogy átmászott a kerítésen, levette a lakatot, majd kitolta a rokkantkocsit az udvarra. Kifelé mászott a kerítésen, amikor az kidőlt alatta, az így szabaddá tett útvonalon aztán kivonszolta és hazatolta zsákmányát. Másnap magához térve látta a környéken lévő rendőröket, ezért ijedtében elkezdte szétszerelni a sufniba rejtett kocsit. Az alkatrészek egy részét átvitte egy másik telekre, de mire hazaért, a kapuban rendőrök várták. Állítása szerint azóta megbánta tettét és szégyent érez.

A megtalált eszköz visszaadásáról készült képek az alábbi linken tekinthetők meg…

dr. Nisóczi József Levente mb. osztályvezető ügyész kijelölt sajtószóvivő, Police.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...