4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Hírek Abonyból

Szívdekoráció a Főtéren

Járdány Vanda települési képviselő és Retkes Tamás abonyi vállalkozó ötlete és aktív közreműködése nyomán készülhetett el az a szívdekoráció, melyet Abonyban Anyák Napjára a városközpontban állítottak fel. A dupla szíven ABONY felirat látható. A megvalósulás közösségi összefogással történt meg. Vállalkozói felajánlással és munkával készült el a dekoráció. Nagyon sokan boldogan fényképezkednek ezen a helyen, biztosan Abony közkedvelt szelfipontjává válik a dupla szív, mely virágborítást is kapott.

***

Játszótér közösségi összefogással

A Szeretlek Abony csapata Pető Zsolt polgármester és Járdány Vanda önkormányzati képviselő ötlete nyomán, Advent környékén játszótér építési programot hirdetett. A megadott számlaszámra sok adomány érkezett, illetve az ünnepi bögrék eladásából is jelentős összeg folyt be. Mind magánszemélyek, mind pedig vállalkozások támogatták a projektet. Pető Zsolt polgármester javaslatára Abony Város Önkormányzata megduplázta azt az összeget, mely összegyűlt a jótékony adakozóknak köszönhetően. A játszótér elkészült, bízzunk abban, hogy hamarosan ismét megnyit a Parkerdő, és a gyerekek a játszóteret is birtokba vehetik.

***

Készülnek a nyitásra az abonyi strandon

Az Abonyi Strand- és Termálfürdő családias hangulatával, gyógyvíz kincsével méltán kedvelt helye az abonyiaknak és a környező településeken élőknek. Az elmúlt hetekben több kisebb, nagyobb fejlesztést hajtottak végre a létesítményben. A tervek szerint május közepén nyithat az abonyi strand. A Kinizsi Pál Gimnázium végzős diákjai az önkormányzattól 10 alkalmas strandbérletet kapnak ajándékba. Abony Város Önkormányzata az általános iskolák első osztályt megkezdő, úszásoktatáson résztvevő diákjait azzal támogatja, hogy átvállalja az úszótanfolyam belépőjegyeinek költségét.

***

Munkálatok a Nyári Pál úton

A DAKÖV Kft munkatársai a napokban megkezdték azt a beruházást a Nyári Pál úton, mely véget vethet végre az utcában a folyamatos csőtöréseknek, melyek általában a nyári időszakban jellemzőek. Krupincza János települési önkormányzati képviselő intézkedett a folyamatos csőtörések miatt, akihez a közelmúltban több lakossági panasz is érkezett ezügyben. A DAKÖV munkatársai számos alkalommal vonultak a területre. Volt olyan napjuk is, amikor kétszer is eltört a gerincvezeték. Az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében Pető Zsolt polgármesterrel történt egyeztetést követően Krupincza János, a körzet önkormányzati képviselője segít a helyzet megoldásában.

***

Zöld ovi

Az abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde a közelmúltban pályázatot nyújtott be az úgynevezett Zöld Óvoda cím elnyerésére. Az ovi mindennapjainak egyik központi eleme a gyermekek környezeti nevelése, melybe beletartozik a kis veteményes kertek ápolgatása, a fűzkuckók építése, a bogárlakások, kis kerti tavacska, magaságyások, virágos kertecskék, fűszerkert, és még sok-sok minden, ami a gyermekeket közelebb hozza a természethez.

***

Új gép a sportcsarnokban

Április 30-án új korszerű takarítógép érkezett a Varga István Városi Sportcsarnokba, melyet az Abonyi Kézilabda Club szerzett be TAO támogatásból. Nagy örömmel próbálták ki a jelenlévők az új berendezést, mely sokkal hatékonyabban képes a szennyeződéseket eltávolítani, mint az eddigi manuális módszerek.

„Ezúton is szeretném Abony Város Önkormányzata, a Városi Sportcsarnok munkatársai, valamint Abony Város sportszerető lakossága nevében is megköszönni az új berendezést, melyet én magam is kipróbáltam. Valóban remekül alkalmas a játéktér hatékony tisztítására. Köszönjük az Abonyi Kézilabda Clubnak! Kívánok további sok szép sportsikert! Hajrá Abony!” – mondta el Pető Zsolt polgármester.

***

Oltópont Abonyban

Összesen kétszer 434 vakcinát adtak be a közelmúltban a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézetben. Dr. Pusztai Dezső és 18 munkatársa dolgozott az abonyi oltóponton. Megtudtuk, hogy az oltás zökkenőmentesen zajlott, a paciensek nagyon hálásak voltak az egészségügyi dolgozók áldozatkész munkájáért. Mindenkinek Pfizer vakcinát adtak. Az oltási program a továbbiakban Cegléden folytatódik. Köszönjük egészségügyi dolgozóink áldozatkész munkáját és a Városi Polgárőrség munkatársainak segítséget!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....