13.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Kuka gondok

Minősíthetetlen állapotok uralkodnak Cegléden a Táncsics utca 2. számhoz tartozó szeméttárolónál. A ketrecnek is nevezett tárolóban a szemét csaknem a drótháló tetejéig ér, nemcsak a kukák vannak színültig, de közöttük is bedobált szemét áll hegyekben. A hulladékszállítók sem szállítják így el a szemetet, ki se lehet nyitni az ajtót. (Képeink május 10-én készültek, a szemétszállítási nap délutánján.) A lakók elmondása szerint a környéken már megjelentek a rágcsálók is.

A négy lépcsőházas társasház régóta fennálló problémája akkor kezdődött, amikor az épület Jászberényi úti végébe telepítették a trafóház mellé a ketrecet. Korábban a játszótér mellett ugyanis a lakók ráláttak a tárolóra, és le is szóltak a renitensen viselkedőknek. Az új helyszínre azonban senki sem lát rá, így azt sem tudni, hogy a jelenlegi lakóktól származik-e egyáltalán a szemét. Hiszen olyan személyeknek is lehet kulcsa a tárolóhoz, akik már nem laknak a házban.

„Mindenki siránkozik, szörnyülködik, de senki sem tesz semmit! Ez a ház és a város szégyene! Máshol is vannak szeméttárolók és nincsenek ilyen áldatlan állapotok, tehát nem lehet mondani, hogy kicsi a tárolókapacitás és azért dobálják mellé. A városban csak ez az egy társasház nem tud normálisan együttműködni a rendezett lakókörnyezet érdekében?!” – mondta el egy lakó lapunknak, aki már nem lát más megoldást, mint a médiához fordulni.

Lapunk megkereste a közös képviselőt K. Pált, aki elmondta: ebben az évben 4 alkalommal takaríttatták ki a tárolót a társasház költségén, legutóbb egy hónapja. Akkor 12 zsák szemetet szedtek össze és fertőtlenítették is a tárolót, mert egyesek „odapiszkítottak”. A képviselő felvette a kapcsolatot a közterületfelügyelettel, hogy naponta többször, fokozottan ellenőrizzék a tároló környékét. Emellett nagyobb űrtartalmúra fogják cserélni a kis konténereket.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...