14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Régi-új elnök a CVSE élén

Május 14-én tisztújítást tartott a Ceglédi Vasutas Sportegyesület: egyhangú szavazással újabb öt évre kapott megbízást Horváth József, az egyesület elnöke. Az elnökség tagjai is egy kivétellel változatlanul bizalmat kaptak. Az évtizedeken átívelő munkáját követően Bíró Sándor lemondott elnökségi tagságáról. A közgyűlés döntése szerint fia, Tamás tölti be a pozíciót a jövőben. Az 1935-ben alakult sportegyesület vezetőjével, Horváth Józseffel az előző ciklus sikereiről és a jövőbeli tervekről beszélgettünk.

– Mit tart az előző – ebből több mint egy évet a Covid-járvány által meghatározott – elnökségi ciklus sikerének?

– Az elmúlt öt év egyik legnagyobb sikerének tartom, hogy sikerült megőrizni az egyesület gazdálkodásának pénzügyi biztonságát, továbbá minden esztendőben hazai és nemzetközi szinten jelentős sportsikereket értünk el. Mindezt úgy, hogy több mint egy év ebből az időszakból a pandémia korlátozásai alatt telt el, valamint rendkívül fontos versenyek maradtak el. Legjobb példa erre – amely örömmel és büszkeséggel töltött el mindannyiunkat – Ungvári Attila, aki a Ceglédi VSE színeiben vívta ki a tokiói olimpián való részvételt! Utánpótlásban is nagyon komoly sikereket könyvelhettünk el: 2020-ban a birkózó- és a cselgáncs szakosztály is az első három helyezett között végzett az országos ranglistán. A CVSE évről-évre országunk 20 legeredményesebb sportegyesülete  között végez, ezen belül a 10 legsikeresebb vidéki sportegyesület között, ami – talán mondani sem kell – mekkora dicsőség!

Gazdasági oldalról az elmúlt öt esztendő arról szólt, hogy továbbfejlesztettük – a tao-forrás felhasználásával – létesítményeinket. A Malomtó szélen elkészült a „kis lelátó”, új fűthető centerpálya, két füves edzőpálya – kiváló lehetőséget biztosítva – a felnőtt- és utánpótlássport számára. Az uszodánál is nagyívű fejlesztések történtek. Átadtuk a CVSE-panziót, ahol az edzőtáborozó sportolókon túl a városunkba látogató vendégeknek is jó színvonalú szálláslehetőséget tudunk biztosítani. Az itt realizált bevétellel a strandként is funkcionáló uszoda fenntartását, működtetését, szépítését, fejlesztését próbáljuk biztosítani. Nagy előrelépés ez, hiszen az uszoda működtetéséhez – országunkban egyedülálló módon – legalábbis eddig, senkitől nem kaptunk támogatást! Reméljük ez a jövőben változni fog. Fontos elmondani, hogy Magyarország Kormánya által a pandémia alatt biztosított bérkiegészítés, az uszoda dolgozói és az edzők részére, nagyon nagy segítség volt ebben a nehéz időszakban.

A teljes képhez tartozik, hogy Cegléd Város Önkormányzata minden évben sporttámogatásban részesítette egyesületünk szakosztályait – az utóbbi két évben –  kissé emelve a támogatás összegét – amit köszönettel fogadunk!

– Huszonnégy éve van a CVSE élén. Milyen tervei vannak még, amit meg szeretne valósítani?

– Tervek mindig fogalmazódnak. A sok-sok apró fejlesztés mellett nagyobb volumenű, megvalósítandó elképzelések is körvonalazódnak. Amit biztosan megvalósítunk, az a vízfelület bővítése az uszodában. Ez egy új, 25×11 méteres úszó- és tanmedence építését jelenti. A Malomtó szélen pedig a vendéglelátó építésével és területének rendezésével tennénk fel a koronát sportlétesítményeink fejlesztésére!

Egyelőre még csak a vágyak kategóriájába tartozik az egyesületi adminisztráció mellett több szakosztálynak is otthont adó, zsinagóga felújítása, hasznosításának újragondolása. Felmerült már a holokauszt-múzeum, könyvtár, hangverseny- vagy kiállítóterem funkció is, de konkrét tervek még nincsenek. Nem zárkózunk el az át-, illetve eladás elől sem, ha az, az épület történelméhez, funkciójához méltó, kulturális feladatot szolgálna a jövőben. Természetesen alapfeltétel, hogy otthonra találjanak az ökölvívók, a fitkidesek, az asztaliteniszezők és az adminisztrációban dolgozó csapatunk. Ehhez széleskörű, közös gondolkodásra van szükség.

Terveim között szerepel a Malomtó szélen az atlétikapálya és egy kollégium építése, melyekre jó esély mutatkozik, Ez szolgálhatná – akár nemzetközi – edzőtáboroztatások megvalósítását, az ezekből szerzett bevételekből segíthetnénk az ott sportoló négy szakosztály – labdarúgás, cselgáncs, birkózás, atlétika – működését, továbbá a sporttelep állagmegóvását.

– Hogyan értékeli eddigi elnöki tevékenységét, visszatekintve a kezdetekre?

– 24 évvel ezelőtt, amikor elnöknek megválasztottak, elégedett lettem volna azzal is, ha a nagy elődök által megteremtett sportegyesületet stabil gazdasági helyzetbe hozva és a tradícióit megőrizve működünk, amíg lehet. Álmomban nem gondoltam volna, hogy részese lehetek a Ceglédi VSE reneszánszának. Mert az elmúlt időszakban túlzás nélkül állíthatom, hogy infrastruktúrában évszázados lemaradást pótoltunk be. Hihetetlen siker, hogy újjáépítettük az egyesületünknél is idősebb létesítményeinket: az 1933-ban épül uszodát és az 1926-ban létrehozott Malomtó széli sporttelepet. Mindezeket, miként a világraszóló sporteredményeket – felnőtt és utánpótlás szinten elért olimpiai ezüstérmek, helyezések, ifjúsági olimpiai arany, bronz, világ- és Európa-bajnoki arany, ezüst és bronzérmek, helyezések – nem érhettük volna el Magyarország Kormánya támogatása elsősorban Tao-programja nélkül! Köszönettel tartozunk, tartozom Cegléd Város Önkormányzata mindenkori képviselő-testületének, minden önzetlen (Tao) támogatójának, edzőjének, sportolójának, az ő családjaiknak, régi és jelenlegi elnökségi, vezetőségi tagjának! Nélkülük nem valósult volna meg a fent ismertetett eredmények töredéke sem!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...