10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Lelkiismeretlen nevelőszülő

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki súlyosan veszélyeztette egy nála elhelyezett gyermek fejlődését.
A vádirat szerint az elkövető nő nevelőszülő volt, akinél még 2017. áprilisában helyezték el a csecsemőkorú sértettet Abonyban. A nő a gyermek bölcsődei ellátása során a gondozók kérései ellenére nem adott megfelelő méretű és az évszakhoz – hideg időjárás esetén sem – igazodó ruházatot sértettre. Emellett rendszeresen ápolatlanul és mosdatlanul adta be az intézménybe.
Ezt meghaladóan nem biztosította az általa is tudottan speciális fejlesztést igénylő gyermeknek a szükséges foglalkozásokon való megjelenést Cegléden. Ezt azután sem tette meg, hogy fedezték volna utazási költségeit. Sőt a fejlesztés szükségességét a bölcsődei gondozók előtt tagadta.
Az elkövető ezen túl a gyermeket rendszeresen úgy fenyítette meg, hogy őt a csuklóinál fogva az ágyának rácsaihoz kikötötte, amely nyomot is hagyott a kicsi csuklóján.
Végül egy gyámhivatali vizsgálatban a nő magatartására fény derült és 2020 márciusában a gyermeket más nevelőszülőnél helyezték el.
A Ceglédi Járási Ügyészség kiskorú veszélyetetésének bűntette és minősített könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Dr. Szabó Ferenc s.k. főügyész – A kép illusztráció

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...