12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Nyit az újszilvási uszoda

Várhatóan pár héten belül megkezdi üzemelését az új, modern újszilvási uszoda. – számolt be közösségi oldalán dr. Petrányi Csaba polgármester a munkálatok utolsó szakaszáról.

„Május elejétől a medencék és a vízforgató rendszer fertőtlenítése és vízzel való feltöltése megtörtént, most folyamatos vizsgálatok és felügyelet mellett folyik a kivitelezési próbaüzem. A medencék próbaüzeme arra hivatott rámutatni, hogy a létesítmény rendeltetésszerű működése mellett kiderüljenek azok a hibák, melyek még javításra szorulnak.

Nagy feladat volt az uszoda területén lévő kút javítása is. Sajnálatos módon a kút behomokolt, az első körben bruttó 5,5 millió forintért elvégzett kompresszorozás, kameráztatás és fertőtlenítés nem vezetett eredményre. Eltűnt a szűrőkavics nagy része, ezért újraszűrözésre, újrakavicsolásra volt szükség, melyet a VIKUV AQUA munkatársai végeztek el bruttó 10,5 millió forintért, eredményesen. A kút beüzemelésével megindul az uszoda valódi próbaüzeme, így a vízjogi üzemeltetési engedélyt meg tudjuk kérni.

Emellett elkezdődött az épület magastetőjének építése, mely elkészülte után befejeződik az épület külső színezése is. A magastető beépítésével további 400 négyzetméter hasznos területtel fog rendelkezni az intézmény, ami később pályázati támogatással konferenciateremként, valamint fitnesz- és konditeremként fog funkcionálni az Önkormányzat tervei szerint. A magastető elkészültével a használatbavételi engedélyt is meg tudjuk kérni a hatóságtól.

Mindezek után az uszoda ünnepélyes keretek közötti átadására fogunk készülni, ahova szeretettel várunk minden újszilvási lakost, hogy megismerjék ezt a csodás kis létesítményt.” – zárta beszámolóját a polgármester.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....