14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Tankerületi pedagógus nap

Június 4-én a Ceglédi Tankerületi Központ Hidvégi Lajos termében köszöntötték a Pedagógus nap alkalmából a tankerület iskoláinak tanárait, tanítóit. Online közvetítéssel kiegészítve és a jutalmazottak, valamint a szereplők személyes jelenlétével zajlott a rendezvény. Átadásra kerültek a kiváló pedagógus díjak, az innovatív pedagógus díj, valamint a miniszteri oklevelek. A rendezvényen Földi László országgyűlési képviselő mondott beszédet és Fodor Gábor tankerületi igazgatóval együtt átadták a díjakat.

A Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült Balog Mónika (Sülysápi Móra Ferenc Általános Iskola).

Nyugdíjba vonulása alkalmából pedagógus szolgálati emlékérem kitüntetésben részesült Dr. Nagy Gáborné (Ceglédberceli Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola).

Ceglédi Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa elismerésben részesült: Benéné Egedy Erika (Somogyi Imre Általános Iskola, Abony), Komjáti Zoltánné (Tápiószentmártoni Kubinyi Ágoston Általános Iskola), Nyergesné Radnóti Hajnalka (Weiner Leó AMI, Nagykőrös). A Ceglédi Tankerületi Központ Innovatív pedagógusa díjban részesült Gulyás Anita (Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola).

Külön köszöntötték Andrási Istvánt (Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola), aki 2020-ban vonult nyugdíjba, ebből az alkalomból Németh László–díjban részesült, melyet a járványhelyzet miatt 2021. június 7-én ad át részére Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

A Pedagógiai Új Dimenziói című pályázat nyerteseit – Lesóné Kónya Mónika Éva (PMPSZ Érdi Tagintézménye), Herbainé Szekeres Erika (PMPSZ Gödöllői Tagintézménye) is köszöntötték, valamint Antalné Petrovics Erikát (Jászkarajenői Széchenyi István Általános Iskola) 25 éves intézményvezetői munkájának elismeréseként.

A rendezvényen Neked írom a dalt címmel diák-rajz kiállítás is nyílt. A Ceglédi Tankerületi Központ iskoláinak tanulói Presser Gábor (LGT) dalától inspirálva készítettek rajzokat. „A dalból és a rajzokból pedagógusnapra készült egy videó, amelyben három tankerület – a ceglédi, a váci, és a szombathelyi – igazgatója, diákok, tanárok, és tankerületi kollégák zenélnek együtt, hogy köszönetet mondjanak a pedagógusoknak. A gyermekrajzokból képeslap és kiállítás készült, melyet tankerület előadótermében lehet megtekinteni.

A járványidőszak különös feladatokat és terheket rótt pedagógusokra, diákokra szülőkre egyaránt. Épp e járványhelyzet miatt most még nem lehetett személyesen – a korábban megszokott módon – megünnepelni a pedagógusnapot. Más utat kellett keresnünk. Ezzel a videóklippel köszöntjük az online térben a pedagógusokat, és mindenkit, akik segítséget nyújtottak egymásnak pandémia idején. Külön köszönöm a diákok remek, kifejező alkotásait!” – írta Fodor Gábor ceglédi tankerületi igazgató, aki rendezője is a köszöntő videoklipnek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...