5.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Első ceglédi tollas OB arany

Tóth-Kuthy Kinga, DKSK színekben versenyezve, a hétvégén Cegléden megrendezett U15 korosztályos tollaslabda Országos Bajnokságon mindhárom számban a dobogóra állhatott. A lány egyéniben bronzot, a lány párosban szegedi partnerével ezüstöt, majd a vasárnapi utolsó vegyespáros döntőben, debreceni társával aranyat szerzett.


Kinga a jövőben a júniusban megalakult CET (Céljainkért Együtt Tollaslabda Egyesület) játékosaként készül az újabb kihívásokra. Cegléd talán legfiatalabb sportága a tollaslabda, Kinga három éve kezdett játszani az Életmód SE-ben. Két éve sincs, hogy Ceglédre jött Orosz Gábor, pécsi edző, aki nemcsak a város, hanem a környék tollaslabda életét is fellendítette. A Cegléd, Albertirsa, Dánszentmiklós, Szolnok térségből több tucat CET-es fiatal és felnőtt játékos készül az újabb országos versenyekre. Kinga ezzel a szereplésével a hagyományos tollaslabda városok mellé Ceglédet is felrajzolta a térképre.

***

A Cegléd környékén tollaslabdázni szeretők június óta a nemrég megalakult CET (Céljainkért Együtt Tollaslabda Egyesület) keretei között is hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. A CET-et a Livingsportban működő Életmód SE korábbi, versenyszerűen tollasozó játékosai és a két edző, Orosz Gábor és Kovács György alapították. A hét hat napján várják a kezdő és haladó játékosokat az albertirsai sportcsarnokban és a ceglédi Mezgáz tornatermében felfestett pályákon. A CET célja országos szinten kiemelkedő ifjú versenyzőket nevelni, s a régió legnívósabb tollasközpontját létrehozni. A most hétvégén Cegléden rendezett U15 Országos Bajnokságon Fehér Gábor, Kozák József és Tóth-Kuthy Kinga képviselték Ceglédet, utóbbi három számban is a dobogóra állhatott. A CET nyári táborokat is szervez, amely jó lehetőséget nyújt e testet-lelket megmozgató sport megkedveltetésére. A CET edzéseiről érdeklődni lehet Kovács György elnöknél (Tel. +3670 418 9527)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...