3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Nyugdíjas katonák közgyűlése

A Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület tagsága a korlátozások feloldását követően ismét találkozott. Az elnökség felhívására a tagság gyorsan igyekezett bepótolni az elmaradást, június 25-én megtartotta a 2020. évről szóló – elmaradt – beszámoló közgyűlését.
Lukács István ny. alezredes, ügyvezető elnöknek sajnos könnyebb dolga volt értékelni az elmúlt évet, mint általában, mivel a betervezett rendezvények többsége elmaradt. Szerencsére tavaly júniusban és októberben sikerült a két legfontosabb programot – a Csemői Vigasságot és az egyesület megalakulásának 50. évfordulós ünnepségét – megtartani. A beszámoló tartalmazta, hogy az elnökség dolgozott folyamatosan, tájékoztatott, intézkedéseket hozott, tervezett és nagy figyelmet fordított arra, hogy a rászorulók segítséget kapjanak. A törvényi előírásoknak megfelelően a beszámolón túl a 2020. évi pénzügyi- és felügyelő bizottsági jelentés is megtörtént, melyekkel a tagok egyetértettek.

Továbbiakban fontos döntések születtek. Az elnökség javaslata alapján elfogadta a közgyűlés a Ceglédi Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesületért kitüntető érdemérem alapítását. Ezt követően pedig határozat született a Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület tagjainak, az egyesület saját halottjává történő nyilvánítás feltételeinek meghatározása tárgyában. Mindkettő esetben a cél az, hogy még jobban meg tudja a közösség becsülni azokat, akik erre méltóvá válnak, és a feltételeknek megfelelnek.
Tisztújítás keretében a megüresedett titkári funkcióba Fábri Attila ny. őrnagyot, helyette elnökségi tagnak Tánczos Tamás ny. őrnagyot választotta meg a közgyűlés, végül pontosításra kerültek az év hátralévő feladatai, programok, ebben is előtérbe helyezve az elmaradt rendezvények pótlását.
A közgyűlésen megjelent dr. Csáky András polgármester, aki hozzászólásában méltatta, hogy a jelenlévő nyugdíjas katonák esküjükhöz híven milyen fontos szerepet vállaltak korábban az aktív katonai szolgálatuk alatt, ma pedig olyan közösségben dolgoznak, ahol tartalmas élet van és ennek számos pozitív hatása még kihat a nyugdíjas évek meghosszabbítására, egészségre is egyaránt.
A rendezvény végén Koós Gábor ny. alezredes a BEOSZ képviseletében átadta az egyesület elnökének a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége emlékplakettjét.
Koroknay Csaba ny. alezredes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...