12.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Balesetveszélyes lehet a kerékpárút bekötő

Egy munkáltató kereste meg lapunkat, a várhatóan nagy kerékpáros forgalmat bonyolító Külső-Jászberényi úti felüljáró kerékpárútjának bekötőjével kapcsolatban. A cégvezető úgy tudja, hogy korábban más nyomvonal volt a tervekben, de a most megvalósuló kereszteződés azzal, hogy közvetlenül a Jászberényi út mellé került, rendkívül balesetveszélyessé teszi a csomópontot, ahol a főútról beforduló teherforgalom, személygépkocsik elé kihajtva érkeznek meg a kerékpárosok.
„Tudomásom szerint eredetileg néhány száz méterrel beljebb volt a várhatóan több száz kerékpáros közlekedését biztosító út bekötése. Ha ez igaz, nem értem, miért került ki közvetlenül a kereszteződéshez, ahol csak idő kérdése, mikor történnek majd balesetek.” – osztotta meg velünk félelmét az Ipartelep egyik cégének vezetője.
Lapunk megkereste a városvezetést a kérdéssel. Válaszukból kiderült: „ A Jászberényi úti felüljáró kerékpárútjának bekötő része az eredeti tervek szerint is ezen a nyomvonalon haladt. A kerékpáros forgalmat kifelé menet jobb oldaltól az Infineon irányába, a Méhész utca síkjában gyalogos átkelőhely fogja átvezetni.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...