10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Ceglédfürdő visszavár!

A koronavírus járvány miatti hosszú kényszerszünet után július elejétől már védettségi kártya nélkül látogathatók a strandok, gyógyfürdők, előtte azonban – a részleges nyitás idején – egyes fürdők jelentős vendégforgalom kiesésről számoltak be. Szűcs Ádámot, a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő igazgatóját kérdeztük a helyi tapasztalatokról és arról, milyen meglepetésekkel készülnek az idei szezonra.

– Más strandokhoz és az előző évekhez viszonyítva hogyan alakul a forgalom?
– A többi fürdő látogatottsági adatai ilyenkor még nem publikusak. A Magyar Fürdőszövetségen keresztül, melynek mi is tagja vagyunk egyelőre eltérő hírek érkeznek. Van, ahol komoly visszaesést tapasztalnak a vendégforgalomban, van, ahol kevésbé érzékelhető a védettségi kártya hiánya. Nálunk a június az előző évhez viszonyítva sokkal jobb eredményeket hozott, ezért optimisták vagyunk a teljes szezonra nézve.


– Lesznek-e rendezvények a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdőben az idei szezonban?
– Sokáig bizonytalan volt a rendezvények látogathatósága, ezért nem tudtunk komolyabb előkészületeket tenni a rendezvények terén. Egy-két kisebb programunk lesz a fürdő területén, melyet mindig aktuálisan közzéteszünk, majd minden fórumunkon. A Reggae Camp és a Street Food Fesztivál, melyeknek évek óta a fürdő közvetlen környezete ad helyet, idén is megrendezésre kerülnek.

– Miben lesz más a mostani szezon?
– Alapvetően mi ugyanúgy készültünk erre a szezonra is, mint az összes eddigire. Legfeljebb a türelmetlenségünk volt nagyobb, amivel a nyarat vártuk, mert nagyon hiányoztak a vendégeink az üresen kongó fürdőből. A zárt ajtók mögött is folyt persze a munka. Minden dolgozó a fürdő építésén, szépítésén dolgozott, hogy amikor végre kinyithatunk egy megújult létesítmény várhassa a vendégeket. Nagyon sok kedves visszajelzést kaptunk a vendégektől és csapatépítésnek is tökéletes volt.
Megújult a szauna szigetünk. Nagyobb térben, a régi szaunáink és infrakabinunk mellett, egy 20 fős ”Csillagfény” szaunával, jéggéppel, Himalája sófalas pihenővel és teljes burkolatcserével várja most már a szaunázás szerelmeseit. Hamarosan indulnak szauna programjaink is a szombati éjszakai fürdőzéseken.
A lelátónk újjászületett a szolnoki Magiszter Művészeti Iskola 3 pedagógusának és 12 diákjainak hála, egy alkotótábor keretei között. Igazi „víz” ihlette csodás alkotás díszíti. A vendégeink körében eddig osztatlan sikert aratott.


Épül az új szabadtéri gyógyvizes medencénk a termál épület közvetlen szomszédságában, mely már a szezonban átadásra kerül, hogy onnantól az év 12 hónapjában a vendégek rendelkezésére álljon.
Összességében reméljük abban lesz más ez a szezon, hogy talán soha ennyire nem vártuk, hogy maszk nélkül, vírus nélkül, a családunkkal és a barátainkkal gondtalanul pihenhessünk, szórakozhassunk, ezért, ha az időjárás is lehetővé teszi, talán szezon végére rekord látogatószámot könyvelhetünk el.

– Hogy tapasztalja, visszatért-e az élet a régi kerékvágásba a nyitással?
– A gyógyászaton gőzerővel folyik a munka, a betegek alig várták, hogy újra jöhessenek gyógyulni, mert sajnos a kezelések elmaradásával nem csak fizikálisan, de mentálisan is nagyon sokan megszenvedték az elmúlt időszakot. Július elejétől pedig korlátozás nélkül mindenki igénybe veheti a fürdő minden szolgáltatását, akkor mondhatjuk azt, hogy visszatért minden a megszokott mederbe. Szeretettel visszavárunk mindenkit Ceglédfürdőbe!

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...