16.7 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Csupa Csoda Musical

„Most az van, hogy vége a Covidnak, örülünk, hogy végre együtt vagyunk, és el kell kezdenünk a felkészülést.” – Így kezdődik az a musical, amit a Ceglédi Zenés Színitanoda tagjai írtak, szerkesztettek, és július 10-én délelőtt 10 órakor be is fognak mutatni a moziban. Idén 12 színészpalánta vág neki, hogy megpróbálkozzanak a „varázslattal”, amit úgy hívnak: színház.
– Ezúttal mivel lepitek meg a nézőket?
– Egy újabb történettel, újabb és régebbi dalokkal. – mondják nevetve.
Kicsit elbizonytalanodva nézek rájuk.
– A darabotok címe: Csupa csoda musical. Nem mesélnétek róla bővebben?
– Annyit elárulhatunk, hogy idén nagy fába vágtuk a fejszénket. A musical egy olyan műfaj, amit eljátszani, elénekelni egyaránt nagy kihívás. És idén úgy döntöttünk, hogy megpróbálkozunk vele.
– Ha jól tudom, ez – mint évek óta mindig – egy nyári, egyhetes tábor „terméke” lesz. Mi késztetett rá, hogy ilyen nehéz dologba fogjatok, ráadásul ennyire rövid idő alatt akarjátok megvalósítani?
– A Covid! – és megint csak nevetnek – Hónapokon keresztül be voltunk zárva, egymással sem nagyon találkoztunk, egyszerűn felhalmozódott bennünk az alkotókedv. És az, hogy megmutassuk, még mindig szeretünk énekelni. Lehet, hogy egy hét áll rendelkezésünkre, de azt olyan intenzíven töltjük, hogy több hét is kijönne belőle. Na, meg azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a dalok jórészével nem most találkoztunk először.
– Mit ad nektek ez a tábor?
– Ez a tábor azért is jó, mert – a közös éneklésen kívül – beleférnek a napunkba a helyzetgyakorlatok, a beszédgyakorlatok, a szituációs játékok… szóval minden, ami ahhoz kell, hogy ismét színpadra állhassunk. Jó ezeket újra feleleveníteni. És persze marad hely a nevetésnek, a barátkozásnak is.
– Kit vártok az előadásra?
– Mindenkit, aki kíváncsi arra, hogy az elmúlt nyár óta mennyit fejlődtünk. Reméljük, nem okozunk csalódást!
És mind a 12-en egyszerre kezdenek mesélni Shakespeare-ről, Cini úrról, az összeveszésekről, a kibékülésekről, a pofonokról, az ölelésekről, a mesékről… mindarról, ami az életükben jelen van. Mert gyerekek ők, a szó legnemesebb értelmében! Én már sejtem, miről fog szólni az előadás! És ki nem hagynám!

S. Petrényi Zsuzsa

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....