10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

A zánkai Erzsébet-táborban jártak a Szent Kereszt-es diákok

A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola tanulói július elején a Katolikus Karitász jóvoltából kaptak lehetőséget az Erzsébet- táborban részt venni.
Izgalmasnak ígérkezett a hét! Hirtelen 3000 táborozó közé csöppentünk úgy, hogy néhány gyerek még soha nem került távol a szüleitől, páran még nyaralni sem voltak, nem még a Balaton partján! Az 1. napon regisztrálhattunk a kötelező és szabadon választott programokra, melyek kitöltötték a napjainkat a reggeli torna és az esti éneklés között. Óriási fegyelmezettséget, szervezést kívánt ennyi gyerek és a kísérőik fogadása, regisztrálása, mozgatása, szórakoztatása a 6 nap során! Az árnyas fák alatt sok-sok kilométert gyalogoltunk az egyik helyszínről a másikra, igazi túranapokat hagytunk mögött!

A programok színes palettájából számtalan eseményen vehettünk részt. A gyerekek láthatták, hogyan működik a 3D nyomtató, a drón-, a robot- és SMART-technológia; bogárbemutatón és környezetvédelmi prevenciós foglalkozásokon szerezhettek érdekes tapasztalatokat; kipróbálhatták a lézerharcot, élő koncerten bulizhattak, de kihasználhatták a Balaton adta lehetőségeket is, a sétahajókázás, sárkányhajózás és strandolás élményét vihették haza a kézműves foglalkozásokon készített ajándékokkal együtt.
A napközbeni szünetekben sem unatkozott senki, mert dalokat tanultunk, játszottunk, beszélgettünk, este folytattuk az éneklést… Mindenki nagy örömére sok-sok élménnyel, tapasztalattal ért véget a nyári élménytábor, és főleg, épségben értünk haza.
A tábor megvalósulását az iskola igazgatónője, Sági Anikó mindvégig támogatta, a táborban a diákok lelkét és sebeit 4 kísérő ápolta: Csipkó Magdolna és lánya, Medgyes Janka, Jedlicsekné Vágó Andrea és Szűcs Zita.

Táborozó tanulóink írták:

„Nagyon jó volt újra látni pár osztálytársat, és más emberekkel megismerkedni! Jó kis kikapcsolódás volt!”
„Mindenki nagyon kedves volt, és megnyílt mások felé. Örömmel teli út volt. Megismételném bármikor ezt a felejthetetlen kiruccanást.”
„Általános iskolai éveim legnagyobb élménye volt a zánkai Erzsébet-tábor. Szuper volt minden program! Nekem a legjobban a lézerharc, a sárkányhajózás és a strandolás tetszett. Köszönöm, hogy itt lehettem!”

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...