13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Gríz hálakoncert

Augusztus 28-án 19 órakor ingyenesen megtekinthető „hálakoncertet” ad a Szabadság téren a Gríz zenekar a Covid-járvány megfékezésében közreműködők tiszteletére. Arról, hogy hogyan telt a járvány időszaka és honnan jött az ötlet a koncertre, valamint milyen egyéb programmal várják a ceglédieket, Monori Tamás és Monori Tibor a zenekar alapító tagjai tájékoztatták lapunkat.

– Augusztus 28-án felléptek Cegléden, de mennyire volt nehéz számotokra a járvány időszaka?

– Mint zenekar, megtapasztalhattuk a saját bőrünkön azt, milyen az, amikor egy járványhelyzet elveszi annak lehetőségét, hogy az emberek közt lehessünk és zenélhessünk nekik. Most pedig végre a harmadik hullám legyőzése után a nyár megadta számunkra is azt, hogy szabadon tehetünk eleget a felkéréseknek és újra színpadra állhatunk, nemsokára egy hHála koncert keretében.

– Hála koncert? Honnan is jött az ötlet, az indíttatás erre és pontosan mit is jelent? Tehetik fel a kérdést számunkra Cegléd polgárai. Elmondjátok?

– Úgy érezzük, hogy az önfeledt szórakozás közepette is meg kell állnunk egy pillanatra. Azon gondolkodtunk, hogy a ceglédi és, térségkörnyékbeli az egészségügyi, rendvédelmi, katasztrófavédelmi dolgozóknak, akik hivatásszerűen éjjel-nappal fáradságos munkával azon dolgoztak, hogy eljuthassunk ide, hogyan mondhatnánk köszönetet, hogyan tudnánk feledtetni velük akár csak rövid időre a mögöttünk lévő másfél évet.
Elhatároztuk tehát hogy, a Gríz zZenekar teljes stábja a nyár végeztével egy ingyenes koncert keretében mond köszönetet ezeknek a dolgozóknak!

– Kaptatok ehhez külső segítséget?

– Igen, persze. Egyedül a helyszínt, a színpadot, a szervezést nem tudtukbírtuk volna megoldani.
Köszönetet mondunk fővédnökünknek, Földi László országgyűlési képviselőnek és a Cegléd Kapuja Egyesületnek, akikkel tovább gondoltuk a Hála Napját, ha szabad így fogalmazni. Közös erővel jobban meg tudtuk szólítani a járványhelyzet ellen küzdőket és kedves családtagjaikat.
Augusztus 28-án együtt leszünk a téren, ahol a hallgatóság is ki tudja fejezni hálájukat feléjük, pusztán azzal, hogy eljönnek ingyenes koncertünkre és az azt megelőző gyerekprogramokra.

– Jól tudjuk, hogy azok is kint lesznek a téren, akiknek ez a köszönet szól?

– Igen. A kórház dolgozói, a mentősök, a rendőrök és a tűzoltók is eljönnek, hogy meghallgassanak minket, de előtte még a felnőttek és gyerekek egyaránt találkozhatnak velük a téren. Biztosan izgalmas lesz, sok gyermek álmodik arról, hogy tűzoltó, vagy rendőr lesz belőle. Most a járművekkel közelről is megismerkedhetnek testközelbe jönnek és egy kedves barátunk légvárral is kedveskedik.

– Földi László országgyűlési képviselő úr személyesen is jelen lesz a rendezvényen?

– Úgy tudom igen, sőt azt hiszem nem árulok el titkot vele, kora délutántól kint lesz a téren és a gyerekek szüleinek is készül valami apró figyelmességgel.

 

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Augusztus 28.-án 17 órától a Református “templomkertben” a Rockforrás együttes ingyenes koncertje is lesz. Oda is várnak mindenkit nagy szeretettel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....