2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Felnőtt országos bajnokok

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték a felnőtt országos bajnokságot. A nyár utolsó szombatján megtartott viadalon a három szakágban összesen 172-en álltak rajthoz. A Ceglédi VSE birkózói 8 fővel képviseltették magukat. Kötöttfogásban 5, szabadfogásban 2 és a női mezőnyben 1 fő próbált szerencsét. A ceglédiek remekül helytálltak, két bajnoki cím mellett három pontszerző helyet is megszereztek. A bajnoki címeket kötöttfogásban németh Milán az 55 kg-ban és Kecskeméti Krisztián a 63 kg-ban hódította el. A még junior korú Németh Milán három technikaitus győzelmet követően szerezte meg élete első felnőtt bajnoki címét úgy, hogy még pontot sem tudtak végre hajtani rajta ellenfelei.
Kecskeméti Krisztián kettő technikai tus és egy tus győzelmet követően jutott a döntőbe, ahol magabiztosan 10-1 arányban technikai tussal nyerte meg a súly kategóriáját. Ezzel megvédte tavalyi bajnoki címét.

Kecskeméti Krisztián

Kötöttfogásban a két bajnoki címmel és a két pontszerző hellyel a csapatverseny 3. helyén végzett Cegléd, a Budapesti honvéd és a Csepeli BC mögött.
Szabadfogásban Kovács Árpád a 70 kg-ban egy győzelem és egy vereség után a vigaszágon folytathatta, ahol egy technikaitus győzelmet követően a bronzéremért birkozhatot volna. Azonban ezen a mérkőzésen egy összefejelés után csúnyán felrepedt a szemöldöke. Ezt a mérkőzést még be tudta fejezni, de a bronzcsatára már nem tudott szőnyegre lépni. Így az ötödik helyen végzett.
Két ceglédi nevelésű versenyző is dobogóra állhatott a bajnokságon. A Honvéd színeiben induló Andrási József a 60 kg-ban első, a 77 kg-ban Tóth Martin pedig a 3. helyen végzett a kötöttfogásúak között.

Eredmények
kötöttfogás
55 kg 1. Németh Milán
60 kg 4. Kecskeméti Dávid
63 kg 1. Kecskeméti Krisztián
67 kg 5. Molnár Pál

Csapatverseny
1. Budapesti Honvéd
2. Csepeli BC
3. Ceglédi VSE

szabadfogás
70 kg 5. Kovács Árpád

Női
57 kg 5. Rehor Orsolya

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...