6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Safari park nyílhat Nagykőrösön

Augusztus végén tárgyalt dr. Czira Szabolcs polgármester Richter Józseffel és ifjabb Richter Józseffel, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójával arról, hogy a jelenleg Szadán működő safari parkot Nagykőrösre telepítenék át, belterülettél távolabb eső ingatlanokra.


Szeptember 15-én Nagykőrös Város Önkormányzata rendkívüli testületi ülés keretében tárgyalta a safari park és állatkert létesítését. Dr. Czira Szabolcs polgármester úgy fogalmazott az előterjesztésben: „Úgy vélem, e speciális fejlesztés megvalósulása jelentősen hozzájárul településünk fenntartható, újszerű turisztikai fejlődéséhez, ezért azt támogatásra méltónak ítélem.”
A képviselők megszavazták a határozati javaslatot, a döntés értelmében az önkormányzat elviekben támogatja Nagykőrös településen állatkert működtetését, továbbá ezzel összefüggésben kiemelt fejlesztési területté nyilvánított több ingatlant is. Amennyiben az állatkert létesítését a természetvédelmi hatóság engedélyezi, az önkormányzati tulajdonú utat aszfaltburkolattal látják el e turisztikai fejlesztéshez kapcsolódóan.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...