9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Szüreti mulatság Nyársapáton

Szeptember 18-án a hagyományos Szüreti mulatságra került sor Nyársapáton a Szarka kúriában. Az esemény kísérőrendezvényeként a IV. Magyar Konyha világnapját is Nyársapáton rendezték meg, ahol a magyar gasztronómia nagykövetei népszerűsítették a hazai konyha finomságait. Az egész napos programban a szüreti ételek főzőversenyével vette kezdetét. Délelőtt került sor a turulszobor avatására is, melyen Földi László országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, elmondta, bár Nyársapáton mindig történik valami, ez a Turul szobor avatás sokkal nagyobb jelentőségű az eddigieknél. “Ahogy a Turul szobor őrzi a Tatabányán átutazókat, úgy őrizze ez is Nyársapátot” – mondta el a képviselő, aki köszönet mondott az emlékmű költségeit álló önkéntes adományozóknak.


Kis Miklós polgármester lapunknak elmondta: fontosnak érezték az Árpád szobor mellett, a turul – mint a magyarság szimbóluma – megörökítését a faluban. A szobor kivitelezése jórészt a polgármesteri és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjának felajánlásából valósult meg. – Nagyon nagy öröm, hogy most ezen a szüreti mulatságon együtt ünnepelhet a falu, hiszen tavaly elmaradt a Lecsófesztivál, a Szüreti mulatság is, így nagyon hiányolták a nyársapátiak a rendezvényeket. Ugyan néhány éve a hasonló eseményeken még 40-50 csapat főzött, azért most – a Covid árnyékában – mintegy a fele nevezett, de most is voltak határon túli résztvevők a főzőversenyen. – számolt be a helyszínen Kis Miklós.

A mulatságon az önkormányzat által biztosított birka- és marhapörkölt ebéd után került sor az első osztályosok fogadalomtételére és a „Virágos, rendezett kert és utca” díjak átadására. Bemutatták az önkormányzat által kiadott Nyársapát nevezetességeit bemutató kiadványt is, aminek kiadásához az önkormányzati képviselők is hozzájárultak a tiszteletdíjukból. A délután és az este koncertekkel, kulturális programokkal folytatódott, majd utcabállal zárult.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...