6 C
Cegléd
2024. március 10. vasárnap
spot_img

Előválasztási fórum

Cegléden, az Ipartestületi székház nagytermében szeptember 22-én először sikerült egy asztalhoz ülni vitafórumon a ellenzéki előválasztás Pest megyei 12. választókerületében induló jelöltjeinek. Mint elhangzott a bevezetőben: a nyílt vitakultúra megteremtése céljával hívták össze a jelölteket országos kezdeményezés keretében.


Először néhány percben mindhárom jelölt – László Ferenc, Zágráb Nándor és Sipos Mihály – bemutatkozhatott és összefoglalhatta programja lényegét. Sipos Mihály hangsúlyozta, ő az egyetlen ceglédi jelölt, aki fontosnak tartja a választókkal való személyes kapcsolatot, ezért is vett részt a már megtartott két fórumon egyedüliként, amin a másik két jelölt nem vett részt. Zágráb Nándor reakciójában elmondta, azért nem tudott részt venni a párt helyi fórumán, mert a kampány hajrájában járta a választókerületet.

A jelöltek 3×20 percben vitatkozhattak először a infrastruktúra-gazdaság témájában: Zágráb Nándor szerint a jelenlegi gazdaságpolitika forrás felélő és nem forrásteremtő. László Ferenc szerint szükséges lenne a térség bekapcsolása a gazdaság nagyobb vérkeringésébe. Ebben jelentős előrelépést hoz a tervezett vasútfejlesztés. „Kormánypárti képviselőként első dolgom lesz a Kőröstetétlent Szolnokkal összekötő úton végigvinni a közlekedési minisztert.” – mondta el László Ferenc, aki hozzátette: hiányzik a rendszerszemlélet a térségi közutak, kerékpárutak fejlesztéséből.

Zágráb Nándor elmondta, táblákat helyeztek ki a 441-es út mentén annak balesetveszélyes állapota miatt, ezzel helyeztek nyomást a kormánypárti Földi László országgyűlési képviselőre. Ebből vita kerekedett, ugyanis Sipos Mihály szerint valaki más tette ki a táblákat. A felek végül megállapodtak abban, hogy a 441-es út két különböző szakaszán kihelyezett táblákról van szó.

Egyetértettek a jelöltek abban, hogy változtatni kell a jelenlegi képviselő személyén, de mindhárom jelölt saját magát tartaná erre a legmegfelelőbbnek.

„Cegléden azért nem lett probléma a csatornapénz kérdése, mert az akkori ellenzéki képviselők tették a dolgukat a nagykőrösiekkel szemben, akik csak utólag léptek ebben az ügyben, ezért húzódott el ez Nagykőrösön.” – vetette fel Sipos Zágrábnak. Emellett több javaslat is elhangzott: „Jó lenne, ha nem kampányidőszakban épülnének kerékpárutak”… „Nem térkövezni kéne településeinket, hanem több növényt ültetni.” … „A vasúté a jövő, talán oda több pénzt kéne adni a közlekedés fejlesztése tekintetében.”

Sípos Mihály a helyi lakosság bevonásának fontosságát hozta fel többször és számonkérte a visszaléptetett Kökény Gábor ügyét. Véleménye szerint a két kőrösi jelölt a Jobb Nagykőrösért Egyesületben velük együtt dolgozó, velük egy csónakban evező Kökény Gábort kigolyózta a jelöltségből. Zágráb Nándor reagálásában elmondta, a jelölt visszalépése nem helyi szinten dőlt el. “Szokták mondani, hogy a Jobbikot Gyurcsány Ferenc irányítja, de ez nem igaz.” – tette hozzá Zágráb Nándor.

A fórumot végighallgatva önbizalom tekintetében Zágráb, ambíció tekintetében Sipos, jellem tekintetében László tűnt leginkább meggyőzőnek.

A fórum ezen része egy villámkérdéssel zárult: Miért Ön lenne a legjobb jelölt a térség képviseletére a Parlamentben? Zágráb Nándor elmondta a lakosság dönti el, hogy ki a legalkalmasabb jelölt. “A választókerületben a legerősebb ellenzéki párt a Jobbik és ez nem véletlen, nem magától jött létre, hanem mert megszerveztem a pártot. Egy éve dolgozom ezen, a ceglédi Jobbik átalakítását is én szerveztem meg, így van most megyei képviselőnk és helyi önkormányzati képviselőnk is. Ha rám szavaznak a választók, akkor azt megköszönöm.”

Másodikként László Ferenc válaszolt: “Nem fogom magamat dicsérni, de 23 év, amit önkormányzati képviselőként eltöltöttem szerintem elég tudást és tapasztalatot jelent, amit az itt élők érdekében kamatoztatni tudok. Nem Nagykőröst vagy más települést, hanem az egész választókerületet szeretném képviselni, megválasztásom esetén. Remélem a választók többsége is így gondolja és lehetőséget kapok erre.”

Végül Sipos Mihály fejtette ki röviden gondolatait: “Ne dőljenek be a logóknak, mert az csak megzavarás. Válasszák ki az önök szerint legalkalmasabb, leghitelesebb jelöltet, hiszen minden logo az övé lesz. Ez egy olyan választás, ahol egy mindent visz. A győztes mögé az összes ellenzéki párt beáll. Ha a szavazók választása rám esik, akkor megígérem, hogy azért fogok dolgozni, hogy ez a választókerület sikeres és boldogabb legyen. Szeretnék szólni a Fidesz-szimpatizánsokhoz is, hogy menjenek el ők is szavazni, mert nem mindegy, ki lesz az ellenfele jövőre a kormánypárti jelöltnek. Gondolják végig, ki alkalmasabb a lakosság képviseletére, hiszen nem a pártoknak van képviselete, hanem az embereknek.”

A rendezvény végén a hallgatók szólhattak a képviselőkhöz, tehették fel kérdéseiket.

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

    • ez így van, sok embernek nem volt olyan jó sora mint (most) ami jövőre lesz
      a 2/3-ad már biztos
      Én soha nem szavazok szocialistára, liberálisra…. ha nincs más marad a fidesz

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...