10.6 C
Cegléd
2024. március 12. kedd
spot_img

“Megöllek!”

A Pest megyei nyomozók befejezték annak a 65 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint megromlott szomszédi viszonyát akarta vasvillával és kisbaltával rendezni.

Farmoson kerékpározott egy helyi nő 2020. július 31-én reggel, amikor a háta mögül lovaskocsi közeledtét hallotta. Hajtója azonban kikerülés helyett ráhúzta a szekeret a biciklizőre, elsodorta, a nő bedőlt az út menti bokrok közé. A bakról lemászva a férfi vasvillát ragadott, azzal közelített áldozata felé. „Megöllek!” – kiabálta, közben szúró mozdulatokkal tartotta sakkban. A sértett a hasán, a lábán, a kezén és a hátán kisebb sérüléseket szenvedett, de el tudta venni támadójától az eszközt. A férfi ezután kisbaltájával indult felé, többször ütött, a nő pedig próbált hárítani, védekezése közben fején és a kezén sérült, ám ismét le tudta fegyverezni a férfit, aki bakra ült és elkocsizott a helyszínről.

Az áldozat a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló fej, hasi, mellkasi és kéz sérüléseket szenvedett. Az orvosszakértői vélemény szerint a nő sérüléseinek elhelyezkedése és jellege, az erőbehatások módja és nagysága valamint az elkövetéshez használt eszközök súlyosabb sérülések bekövetkezésére is alkalmasak voltak, annak elmaradása a véletlennek, másrészt az áldozat védekezésének köszönhető.

Az akkor 64 éves férfit a rendőrök még aznap előállították, kihallgatták és őrizetbe vették, vele szemben súlyos testi sértés bűntette kísérlete miatt indítottak nyomozást, időközben az elkövetett bűncselekményt emberölés bűntette kísérletére minősítették át. A férfi nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, indokként a nő élettársával régóta megromlott viszonyára hivatkozott, haragosának így akart visszavágni és fájdalmat okozni. Továbbá azt is elmondta, hogy ölési szándékkal ütötte el a sértettet a lovaskocsival és le akarta szúrni a vasvillával, azonban ez csak pillanatnyi állapotában gondolta, amit mostanára megbánt.

Az azóta letartóztatott férfi ellen emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...