14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Nyugdíjba ment a kórház lelkigondozója

Nyugdíjba ment a Toldy Ferenc kórház lelkigondozója Ágostné Cséri Gabriella. Az intézmény közösségi oldalán köszönte meg a 15 éven át végzett lelkigondozói munkát és kívánt nyugdíjas éveihez kívánunk jó egészséget, békességet, sok örömet!
„Ezúton is megköszönjük Ágostné Cséri Gabriella 15 éven át végzett lelkigondozói munkáját. Azt adta a betegeknek, amire szükségük volt, és igyekezett jelen lenni mindenhol kórházunkban. Mint „beszélgető embernek” – betegeink felekezeti, világnézeti hovatartozását nem számítva –, elmondhatták problémáikat, gondjaikat, félelmeiket, kiönthették szívüket, együttérzésre, megértésre számíthattak, s megosztva terheiket könnyebben viselték azokat. A súlyosan beteg, haldokló emberek számára igény esetén a lelkipásztor látogatását megszervezte. (…) Évről-évre minden adventi időszak kezdetén felállításra kerül a betlehem, amelyet 2014-ben vállalkozók adományai segítségével készített el. Azóta is örömünkre szolgál, hogy a kórházba látogatók és az itt gyógyuló betegek megállhatnak egy pár percre a betlehemi barlangistállóban lévő Szent Család előtt, ahol elmondhatnak egy imát a betegek gyógyulásáért az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt.
Kórházunk több osztályán hittanos gyermekekkel és Cegléd, Újszilvás, Tápiószőlős általános iskolás gyermekeivel minden évben felkerekedtek és pásztornak öltözve, kucsmában, bekecsben indultak betlehemezni betegeink, dolgozóink örömére. Dolgozóink gyermekeinek szervezett Mikulás napi ünnepségén is Gabika volt a ZENE és az ének. Együtt énekelt a gyermekekkel és szülőkkel. Ágostné Cséri Gabriella erős hite, hűséges, lelkiismeretes szolgálata példa lehet mindenkinek.” – írta elismerésül a kórház.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...