10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

„GYÜMÖLCSÖZŐ ÉRTÉKTEREMTÉS”

Gyümölcslékészítő üzem avatás október 1-jén Újszilváson

Október 1-jén 11.00-kor került ünnepélyes átadásra a Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő programjának támogatásával megvalósult újszilvási gyümölcslékészítő üzem és fóliaház. A beruházást Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Földi László országgyűlési képviselő és Dr. Petrányi Csaba polgármester adta át.

A mintegy 102 millió forintos beruházás keretein belül jött létre a zöldség- és gyümölcsfeldolgozásra alkalmas, modern technológiával, gépsorral ellátott feldolgozóüzem és az 1000 négyzetméter alapterületű fóliaház, teljes fűtési rendszerrel. Emellett bekötő út és kerítés épült, kamera- és riasztórendszer, valamint az üzem tetejére 2×10 KW-os napelem is telepítésre került az energiahatékonyság érdekében.

Az üzem 5 fő helyi lakos számára nyújt munkalehetőséget. Korszerű, nagyrészt automatizált gépezettel elvégezhető a gyümölcsök mosása, darálása, préselése, pasztörizálása és a gyümölcslevek üvegekbe, valamint légmentesen zárt, 3-5-10 literes zacskókba (bag-in-boxba) való kimérése is. A végeredmény pedig 100 %-os, tartósítószer- és vegyszermentes zöldség- és gyümölcslé, ami az Újszilvás Kincse márkanevet kapta.

Manapság tapasztalható, hogy egyre inkább igény van az egyedi ízekre, egészséges gyümölcsökre, ételekre, ezért ezúton is köszönjük a Magyar Kormánynak, a Belügyminisztériumnak, hogy egy ilyen projekttel tudtuk növelni Újszilvás, tágabb értelemben a nemzet értékeit, vagyonát.

Községi Önkormányzat

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...