11.6 C
Cegléd
2024. március 6. szerda
spot_img

Buszmegállóban hagyott gyerekek

Nem vette fel a Ceglédbercelről Ceglédre tartó reggeli busz a Budai útnál az iskolás gyermekét, mert akkora zsúfoltság volt a járművön. Dobiné Ternován Hajnalka a közösségi oldalon osztotta meg a történetet: „Ma reggel a fiam a buszmegállóba maradt! Olyan sokan voltak a 7 órási buszon, hogy a sofőr nem engedte fel! Ha a 7.40-essel megy nem ér be az iskolába, amit persze senki nem igazol le! Felhívtam a Volánbusz központját és közölték, hogy igazolást ők nem tudnak adni a késésre, csak akkor ha kimarad a járat!”
A nagyszámú hozzászóló szerint nem egyedi az eset, a Volánbusz azonban nem sűrít a reggeli járatokon. Problémát jelent, hogy piacos napokon sokan utaznak be reggel a városba, de az is, hogy rendszeresen nem a nagy sárga, hanem a kisebb fehér busz „teljesít szolgálatot”, amire viszont valóban kevesen férnek fel. „Piacnapokon lehetetlen közlekedni reggel a 7 órási busszal. Ez a busz tudtommal iskolajárat! Nem értem, hogy miért nem lehet menni a 7.40 es busszal menni a piacra … A gyerekek meg nem érnek be az iskolába, pedig mindenki tudja hogy 5 perc késést is beírnak a gyerekeknek! Sajnos, ez rendszeresen előfordul, hogy nem engedi fel a sofőr a gyereket, mert szó szerint nem fér fel.” – írta egy hozzászóló.


Több anyuka írt arról, hogy beteg kisbabával, babakocsival nem engedte fel a sofőr a buszra és ezért télen, nagy hidegben kellett gyalog bejutniuk a városba. Volt aki megvédte a sofőrt, mert előírás, hogy balesetveszélyes egy bizonyos létszám felett utasokat felvenni. A megoldás sokak szerint a járatsűrítés lenne, mert a napi három járat eleve kevés. A Budai útiak szerint ez több évtizedes probléma és ugyan a járatszám 30 évvel lehet, hogy elegendő volt, de ma már a fejlődő városrészben egyre több család lakik.

Dobiné Ternován Hajnalka dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselőhöz fordult, aki segítséget ígért, de várja azon lakosok jelentkezését, akinek hasonló problémája van. „Megdöbbentő hírt kaptam ma egy kedves anyukától. Elmesélte nekem, hogy többször megtörtént gyermekével, hogy hely hiányában nem tudott a Ceglédbercelről Ceglédre közlekedő reggeli (Balogh tanyánál 7:06-kor) buszra felszállni. Ha Önnel vagy gyermekével történt hasonló kérem ossza meg velem. (Akár írjon hozzászólást) Igyekszem megoldást találni, de szeretném látni a probléma súlyát, gyakoriságát.” – írta a képviselő.

A kép illusztráció

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...