17.5 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

A Törteli út felújításáért lobbiznak

A 4611 számú Abonyt Törtellel összekötő út felújításának szükségességéről tárgyalt Pető Zsolt, Abony város polgármestere Godó Tiborral, Törtel község polgármesterével. A településvezetők megállapodtak abban, hogy közös levélben fordulnak a közútkezelőhöz, melyben ismételten kérik az Abony-Törtel közti út burkolatának teljes körű felújítását.

Abony város mikrotérségben elfoglalt központi elhelyezkedése miatt kiemelten fontos a szomszédos települések közúti kapcsolódása, ezen belül a megfelelően járható utak biztosítása. Az elmúlt években több országos közút is megújult, melynek köszönhetően javult városunk elérése, azonban vannak még fejlesztésre szoruló útszakaszok. Ezek közül az egyik a 4611 számú Abonyt Törtellel összekötő út, melynek egyes szakaszai kritikus állapotban vannak. A rossz útminőség a közlekedési nehézségek mellett baleset- és kárveszélyt okozhat az utazóknak, illetve a járműveknek.

Pető Zsolt polgármester: „Abony számára fontos, hogy a környező településekről érkezők könnyen elérhessék a nálunk lévő szolgáltatásokat, vállalkozásokat, munkahelyeket. Szeretnénk felhívni a figyelmet a Törteli út felújításának szükségességére, gazdasági és közlekedésbiztonsági indokoltságára. A közútkezelő az elmúlt időszakban is partnerségben dolgozott településünkkel, ezért bízunk az útfelújítás közeljövőbeni megvalósításában. E mellett egyeztetéseket kezdünk a Tószegi út és a Szolnoki út (Pest megyei szakaszának) felújítása érdekében is az ebben illetékesekkel.”

Forrás: Abony.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...